Κάτοικοι των χωριών της λίμνης Τάκας Αρκαδίας διεκδικούν εκτάσεις από την Κτηματική Υπηρεσία του Δημοσίου

Array

“Κάτω τα χέρια απ’ τα κτήματά μας. Ζητάμε, εδώ και τώρα, να δοθεί πολιτική λύση, μέσω νομοθετικής παρέμβασης. Τα χωράφια που μας παίρνει το δημόσιο, γύρω απ’ το έργο της λίμνης Τάκας, είναι δικά μας”.

Αυτό βροντοφώναξαν κάτοικοι – παραγωγοί των κοινοτήτων που βρίσκονται περιμετρικά της λίμνης Τάκας Αρκαδίας, σε συγκέντρωση που πραγματοποίησε η προσωρινή συντονιστική επιτροπή αγώνα, στην κοινότητα Βουνού του δήμου της Τρίπολης.

Οι θιγόμενοι (υποστήριξαν ότι η Κτηματική Υπηρεσία του Δημοσίου, τους αποσπά 5.000 στρέμματα), μεταξύ άλλων, ξεκαθάρισαν, ότι εάν δεν δοθεί πολιτική λύση, μέσω τροπολογίας, θα ξεκινήσουν δυναμικό και πολύπλευρο δικαστικό αγώνα, ενώ έχουν ήδη καταθέσει και σχετικές ενστάσεις.

Κάτοικοι των χωριών της λίμνης Τάκας Αρκαδίας διεκδικούν εκτάσεις από την Κτηματική Υπηρεσία του Δημοσίου
Στ. Ζορμπαλάς

Στη συνάντηση του Βουνού, παρευρέθηκαν οι βουλευτές Αρκαδίας, Γιώργος Παπαηλιού (ΣΥΡΙΖΑ Π.Σ.), Οδυσσέας Κωνσταντινόπουλος (Κίνημα Αλλαγής), ο δήμαρχος της Τρίπολης Κώστας Τζιούμης, ο πρώην δήμαρχος της πόλης, Γιάννης Σμυρνιώτης, θεσμικοί εκπρόσωποι του δήμου της Τρίπολης, δημοτικοί σύμβουλοι άλλων παρατάξεων του δημοτικού συμβουλίου της Τρίπολης, Κοινοτάρχες της ευρύτερης περιοχής, δικηγόρος που εξειδικεύεται σε τέτοιες υποθέσεις, αλλά και απλός κόσμος των χωριών της λίμνης Τάκας.

Παρούσα ήταν και η Λαική Συσπείρωση της Πελοποννήσου και του δήμου της Τρίπολης.

Κάτοικοι των χωριών της λίμνης Τάκας Αρκαδίας διεκδικούν εκτάσεις από την Κτηματική Υπηρεσία του Δημοσίου
Στ. Ζορμπαλάς

Θα εκδοθεί ψήφισμα – υπόμνημα, θα ακολουθήσουν και επερωτήσεις στη Βουλή των Ελλήνων, ενώ θα υπάρξει και στήριξη απ’ το δήμο της Τρίπολης.

Το θέμα θα προωθηθεί και προς το Περιφερειακό Συμβούλιο της Πελοποννήσου.

Συγχρόνως, θα γνωστοποιηθεί περαιτέρω το πρόβλημα, μέσα απ’ τα Μέσα Μαζικής Επικοινωνίας.

Οι θιγόμενοι, υποστηρίζουν ότι διαθέτουν στοιχεία και επιχειρήματα που αποδεικνύουν το ορθό της αντίδρασής τους και καλούν τα αρμόδια Υπουργεία και τις υπηρεσίες, να εγκαταλείψουν τις τωρινές θέσεις τους και να αποδώσουν πίσω τις στρεμματικές εκτάσεις στους κατοίκους – παραγωγούς των χωριών της περιοχής της Τάκας.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος