Κ. Βλάσης : ” Στενοί δεσμοί συνδέουν την Ελλάδα με την Ουκρανία”

Ο Υφυπουργός Εξωτερικών, Κωνσταντίνος Βλάσης, συναντήθηκε σήμερα στο γραφείο του με τον Πρέσβη της Ουκρανίας στην Ελλάδα, Sergii Shutenko.

Ο Πρέσβης της Ουκρανίας, Shutenko αναφέρθηκε στις άριστες σχέσεις μεταξύ των δύο χωρών υπογραμμίζοντας τις δυνατότητες περαιτέρω ανάπτυξης και ενίσχυσης της διμερούς συνεργασίας σε όλους τους τομείς αμοιβαίου ενδιαφέροντος.

Ο κ. Shutenko επισήμανε τον σημαντικό αριθμό Ελλήνων ομογενών που διαβιούν στην Ουκρανία καθώς και το έντονο ενδιαφέρον για την ελληνική γλώσσα και τον πολιτισμό.

Από την πλευρά του ο Υφυπουργός Εξωτερικών, Κωνσταντίνος Βλάσης αναφέρθηκε στους στενούς δεσμούς που συνδέουν τις δύο χώρες, υπογραμμίζοντας την έντονη παρουσία ελληνικού στοιχείου στην Ουκρανία.

Ο Υφυπουργός αναφέρθηκε στη σπουδαιότητα της διδασκαλίας της ελληνικής γλώσσας στα σχολεία και τα πανεπιστήμια στο εξωτερικό, έκανε ιδιαίτερη μνεία στον Ελληνισμό της Μαριούπολης και της Οδησσού και ενημέρωσε τον Ουκρανό Πρέσβη ότι προγραμματίζει επίσκεψη στην Ουκρανία το προσεχές διάστημα.

Δ.Τ.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος