Κ. Τζιούμης – δήμαρχος Τρίπολης: ” Έχουμε εντάξεις έργων, ύψους 25 εκατ. ευρώ “

« Έχουμε εντάξεις έργων, ύψους 25 εκατ. Ευρώ, στη μέχρι τώρα θητεία μας. Είναι ρεκόρ για τον δήμο της Τρίπολης».

Αυτό, τόνισε, μεταξύ άλλων, ο δήμαρχος Τρίπολης, Κώστας Τζιούμης, με αφορμή την διαδικτυακή του συζήτηση με πολίτες.

Αναφερόμενος στα βασικά έργα του δήμου, είπε τα εξής:

« Σε δύο με τρεις μήνες, υπογράφουμε τη σύμβαση για το έργο ανάδειξης του παλαιού δημαρχείου της πόλης. Άμεσα δημοπρατούμε το έργο του Πνευματικού Κέντρου της Τρίπολης, ενώ τρέχει και το μεγάλο αντιπλημμυρικό έργο της ΔΕΥΑΤ, αφού σύντομα θα υπογραφεί και η σχετική σύμβαση. Υπεγράφη συμφωνητικό για τις απαραίτητες μελέτες όσον αφορά την διάσωση και την ανάδειξη των ιστορικών υπογείων του Δικαστικού Μεγάρου, ενώ ξεκίνησε και η μελέτη για την Πινακοθήκη στην οικία Τσιχριτζή. Επίσης, θα ξεκινήσει και η κατασκευή του ψηφιακού μουσείου στο Πετροπούλειο Κτίριο. Τέλος, ξεκίνησε και η μελέτη για το μουσείο του Ελαιοχωρίου».

Μιλώντας για τις εργολαβίες στους αγροτικούς δρόμους των κοινοτήτων, ο Κώστας Τζιούμης, τόνισε τα εξής:

« Τρέχουν ήδη δύο διαγωνισμοί. Έχουμε έναν ακόμα, ύψους 1 εκατ. Ευρώ και έχουμε έγκριση για έναν ακόμα, ύψους 500.000 ευρώ. Συνολικά, μιλάμε για έργα, ύψους 6 εκατ. Ευρώ ».

Ο δήμαρχος, αναφέρθηκε στις παιδικές χαρές (14 έχουν δημιουργηθεί μέχρι στιγμής), στα γήπεδα τένις του ΔΑΚ Τρίπολης (θα γίνουν ανακατασκευές σε 3 γήπεδα), στα πεζοδρόμια (οδός Κωνσταντοπούλου, δημοπρασία για δρόμο και πεζοδρόμια σε Γεωργίου Α και Εθνομαρτύρων, ξεκίνημα διαβούλευσης για το μεγάλο έργο της Καλαβρύτων), στους παιδικούς σταθμούς (σύμβαση για βελτιώσεις), στις ασφαλτοστρώσεις (οδός Καλλινίκου), στο γήπεδο μπάσκετ της Μεταμόρφωσης (θα φτιαχτεί, μαζί με τα παγκάκια) και στο καταφύγιο των αδέσποτων ζώων συντροφιάς στη Νεστάνη(εκκρεμεί η έκδοση άδειας λειτουργίας και η συμπληρωματική σύμβαση).

Ο Κώστας Τζιούμης, υπενθύμισε, ότι αυτές τις ημέρες, μπαίνει ο εργολάβος για το έργο της ανάπλασης στην πλατεία Μπασιάκου, ενώ έκανε γνωστό, ότι θα γίνουν εκδηλώσεις για τα 100 χρόνια απ’ την Μικρασιατική Καταστροφή.

Επανέλαβε, ότι θα χρειαστούν 400.000 ευρώ για το έργο του κολυμβητηρίου της Τρίπολης, ενώ για το θέμα των πάρκινγκ, δήλωσε, ότι σύντομα ο δήμος θα προβεί σε προκήρυξη για να νοικιάσει περιφερειακά οικόπεδα.

Τέλος, για το ζήτημα της ελεγχόμενης στάθμευσης, δήλωσε, ότι αυτό ανταποκρίνεται στον σχεδιασμό και ότι σύντομα, θα εφαρμοστεί και το ψηφιακό σύστημα.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος