Κ. Τζιούμης – δήμαρχος Τρίπολης: “Διορθώνεται άμεσα το λάθος με το πατρώνυμο του Μανώλη Δούνια”

“Αύριο το πρωί, θα διορθωθεί το λάθος (Ε. αντί Γ.) με το γράμμα στο πατρώνυμο του Μανώλη Δούνια. Είναι απ’ τον γλύπτη και τον εντολέα του και όχι απ’ το δήμο Τρίπολης. Δεν αφορά το δήμο”.

Αυτό απάντησε – με αφορμή το λάθος στο πατρώνυμο – σε ερώτηση της ΕΡΤ Τρίπολης, ο δήμαρχος Τρίπολης, Κώστας Τζιούμης, σε συνέντευξη που παραχώρησε, στο χώρο του νέου αγάλματος του οπλαρχηγού του 1821, πρωτοπορθητή της Τριπολιτσάς, Τσάκωνα, Μανώλη Δούνια.

Σε δεύτερη ερώτηση της ΕΡΤ Τρίπολης, για το θέμα, εάν δηλαδή, το έργο πληρεί όλες τις προδιαγραφές που απαιτούνται και για το εάν μπορεί ο εκεί χώρος, να αναδείξει πιθανά ίχνη ή και απομεινάρια, του περίφημου τείχους της Τριπολιτσάς (Πύλη Αναπλιού), ο δήμαρχος, δήλωσε, ότι το καλλιτεχνικό έργο, εξετάστηκε απ’ την ειδική επιτροπή και ότι, ακολουθήθηκαν όλες οι νόμιμες διαδικασίες.

Κ. Τζιούμης – δήμαρχος Τρίπολης: “Διορθώνεται άμεσα το λάθος με το πατρώνυμο του Μανώλη Δούνια”
Στ. Ζορμπαλάς

Τόνισε, ότι πρέπει, πρώτα να ολοκληρωθούν οι γραφειοκρατικές διαδικασίες για την κήρυξη του νεκροταφείου, ως διατηρητέου και ότι, έπειτα, μπορούν να γίνουν και άλλα πράγματα, όπως αυτό της δημιουργίας μικρού τείχους, σύμφωνα και με τα όσα αποκάλυψε ο δωρητής – χορηγός του αγάλματος του Μανώλη Γ. Δούνια, Χρήστος Καλογερόπουλος.

Εν’ τω μεταξύ, στη συνέντευξη που παραχώρησε, υπαίθρια, μπροστά απ’ το νέο άγαλμα του Δούνια, ο δήμαρχος Κώστας Τζιούμης, είπε τα εξής:

“Εξοφλήσαμε μία οφειλή που είχαμε στον Μανώλη Γ. Δούνια. Η παλαιά προτομή και ο χώρος ήταν σε άσχημη κατάσταση. Δημιουργήσαμε ένα καλαίσθητο σημείο. Η μελέτη της ανάπλασης του χώρου έγινε απ’ την Τεχνική Υπηρεσία του δήμου, ενώ εργάστηκε και το προσωπικό του δήμου για το έργο αυτό. Πίσω απ’ τον ιερό ναό της Μεταμόρφωσης του Σωτήρος, φτιάξαμε την παιδική χαρά, ενώ θα παρέμβουμε και στον υπαίθριο χώρου που είναι το γήπεδο του μπάσκετ. Θα γίνει και εκεί ανάπλαση, ώστε να έχουμε έναν όμορφο χώρο υπαίθριας εκγύμνασης. Η συνολική παρέμβαση, βελτιώνει, συνολικά, την εικόνα της περιοχής”.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος