Κ. Νικολάκου: “Κινητοποίηση για την προστασία και ανάδειξη των Μυκηναϊκών τάφων”

Το ζήτημα της άμεσης κινητοποίησης για την προστασία και ανάδειξη των Μυκηναϊκών τάφων στον περιβάλλοντα χώρο του Ιερού Ναού Ευαγγελιστρίας Ναυπλίου φέρνει με επερώτηση της προς συζήτηση στο Περιφερειακό Συμβούλιο Πελοποννήσου η Περιφερειακή Σύμβουλος Πελ/σου Κωνσταντίνα Νικολάκου.

Η κ. Νικολάκου, που αιτείται η επερώτηση της να συζητηθεί στη συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου που θα πραγματοποιηθεί στις 15 Μαρτίου 2022, λόγω του κατεπείγοντος του θέματος, υποστηρίζει ότι η προστασία και η ανάδειξη των Μυκηναϊκών τάφων στον προαύλιο χώρο του Ι.Ν. Ευαγγελιστρίας Ναυπλίου αποτελεί ένα σημαντικό έργο ανάδειξης της πολιτιστικής μας κληρονομιάς και επισημαίνει πως :

“Στις 3 Ιουλίου 2019 υπογράφτηκε προγραμματική σύμβαση πολιτισμικής ανάπτυξης μεταξύ της Γενικής Γραμματέας του Υπουργείου Πολιτισμού & Αθλητισμού κας.Μαρίας Ανδρεαδάκη-Βλαζάκη, του Περιφερειάρχη Πελοποννήσου κ. Πέτρου Τατούλη και του Προέδρου του Εκκλησιαστικού Συμβουλίου του Ι.Ν. Ευαγγελιστρίας Ναυπλίου π.Ελευθέριου Μίχου. Η συγκεκριμένη προγραμματική σύμβαση είχε χρονική διάρκεια δύο (2) έτη με δυνατότητα παράτασης ενός (1) έτους.

Ο προϋπολογισμός του έργου ανερχόταν στα 100.000€ σε ό,τι αφορούσε το οικονομικό αντικείμενο ενώ η ολοκλήρωση του φυσικού αντικειμένου περιελάμβανε τρία (3) στάδια με συγκεκριμένα χρονοδιαγράμματα.

• Επειδή έχουν περάσει δυόμιση (2,5) περίπου χρόνια και τον Ιούλιο του 2022 λήγει η συγκεκριμένη προγραμματική σύμβαση.

• Επειδή εκ μέρους της Περιφερειακής Αρχής δεν έχει αναληφθεί ουδεμία πρωτοβουλία για την επίσπευση της υλοποίησης της σύμβασης.

• Επειδή η Περιφερειακή Αρχή δεν έχει δώσει ουδεμία απάντηση στις δύο (2) επιστολές που έχει αποστείλει το Εκκλησιαστικό Συμβούλιο του Ι.Ν. Ευαγγελιστρίας Ναυπλίου.

• Επειδή είναι πλέον ορατός ο κίνδυνος το συγκεκριμένο έργο να μην πραγματοποιηθεί με δεδομένο ότι υπάρχουν μελέτες που απαιτούν επιπλέον διαδικασίες από αυτές που είχε εγκρίνει κατ’αρχήν το Υπουργείο Πολιτισμού.

• Επειδή οφείλουμε όλοι να συμβάλλουμε στην υλοποίηση ενός ιδιαιτέρως σημαντικού έργου για την ιστορία μας και την πολιτιστική μας κληρονομιά, ερωτάται η Περιφερειακή Αρχή:

• Σε τι ενέργειες έχει προβεί μέχρι σήμερα για την υλοποίηση της συγκεκριμένης προγραμματικής σύμβασης;

• Σε τι ενέργειες πρόκειται να προβεί μετά τις τελευταίες εξελίξεις για την έγκριση των μελετών προκειμένου σύντομα να ξεκινήσουν οι εργασίες υλοποίησης του έργου;”

ΦΩΤΌ ΑΡΧΕΊΟΥ

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος