Κ. Κόλλιας – βουλευτής Κορινθίας: Να ενισχυθεί ο προϋπολογισμός για τους νέους αγρότες

Ερώτηση κατέθεσε στον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Γεώργιο Γεωργαντά, ο βουλευτής Κορινθίας της Νέας Δημοκρατίας, Κώστας Κόλλιας, σχετικά με την ανάγκη να ενισχυθεί ο προϋπολογισμός – μέσω της πρόσθετης αύξησης κονδυλίων- στο Υπομέτρο 6.1 «Εγκατάσταση Νέων Γεωργών», του Προγράμματος Αγροτικής Ανάπτυξης της χώρας, για την ένταξη όλων των δικαιούχων.

Ο βουλευτής, αναφέρθηκε στις τέσσερις κατηγορίες υποψηφίων, που προέκυψαν μετά το πέρας της αξιολόγησης των αιτήσεων, σύμφωνα με τα αποτελέσματα που δημοσιοποιήθηκαν.

Σε ότι αφορά την Περιφέρεια Πελοποννήσου:

1. Η πρώτη κατηγορία (πίνακας δικαιούχων), περιλαμβάνει 1.101 νέους αγρότες, στους οποίους πρόκειται να καταβληθεί, το συνολικό ποσό των 40.657.500,00 €, για την υλοποίηση των σχεδίων τους.

2. Η δεύτερη κατηγορία (πίνακας εν δυνάμει δικαιούχων), αφορά 252 περιπτώσεις αγροτών, που θα πρέπει να προσκομίσουν συμπληρωματικά δικαιολογητικά.

3. Η τρίτη κατηγορία, περιλαμβάνει τους 71 υποψηφίους που αποκλείστηκαν, και

4. Η τέταρτη κατηγορία, αφορά 443 υποψηφίους, των οποίων οι αιτήσεις ναι μεν πληρούν όλα τα κριτήρια επιλεξιμότητας, ωστόσο απορρίφθηκαν, λόγω έλλειψης διαθέσιμων πόρων.

Ο βουλευτής, τόνισε την ανάγκη οι 443 αυτοί αγρότες, να υπαχθούν στο πρόγραμμα.

Ο Κώστας Κόλλιας, ζήτησε απ’ τον Υπουργό, να προβεί σ’ όλες τις ενέργειες, ώστε να βρεθούν οι απαιτούμενοι πόροι για την ένταξη όλων των δικαιούχων που πληρούν τα κριτήρια του υπομέτρου.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος