Ισθμός Κορίνθου: Πύλη εισόδου στην Πελοπόννησο για επισκέπτες από τουλάχιστον 65 χώρες

“Η ύπαρξη του Τουριστικού Περιπτέρου, στον Ισθμό της Κορίνθου, είναι μια εξαιρετικά σημαντική προσθήκη, για την ανάδειξη και την τουριστική αξιοποίηση, όχι μόνο του τόπου, αλλά και ολόκληρης της Πελοποννήσου”.

Αυτό επισημάνθηκε, μεταξύ άλλων, στο πλαίσιο της γνωστοποίησης, των στατιστικών και ποιοτικών στοιχείων, από την έρευνα που πραγματοποιήθηκε, κατά τη λειτουργία του περιπτέρου Τουριστικής Πληροφόρησης, της Περιφέρειας Πελοποννήσου, στον Ισθμό της Κορίνθου.

H εκδήλωση έγινε στους Αγίους Θεοδώρους Κορινθίας.

Επισημάνθηκε, ότι ο Ισθμός, αποτελεί την πύλη εισόδου στην Πελοπόννησο, για επισκέπτες, από τουλάχιστον 65 χώρες, ενώ καταγράφηκε, επίσης, η επιμήκυνση της τουριστικής περιόδου, καθώς σημειώνεται σημαντική προσέλευση, μέχρι και τον Οκτώβριο.

Ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου, Παναγιώτης Νίκας, στην παρέμβασή του, τόνισε, ότι η Περιφέρεια, επιδιώκει και σχεδιάζει στον ποιοτικό τουρισμό.

Η προσπάθεια εστιάζεται, στην ανθρώπινη σχέση, στον πολιτισμό, στην ποιότητα, στο περιβάλλον, στην γαστρονομία.

Ο Παναγιώτης Νίκας, αναφέρθηκε και στα έργα που έγιναν στην Κορινθία, όπως τα οδικά, τις αποκαταστάσεις μνημείων, την χρηματοδότηση των ανασκαφών, την ανάπλαση του χώρου του Ισθμού.

Η συντονίστρια της εκδήλωσης, Αντιπεριφερειάρχης Τουρισμού ‘Αννα Καλογεροπούλου, αναφέρθηκε στον σημαντικό ρόλο που καταδείχθηκε, ότι έχει η λειτουργία των τουριστικών περιπτέρων, καθώς επέτρεψε την συλλογή και δυνατότητα επεξεργασίας πρωτογενούς υλικού, από τους επισκέπτες στην κάθε περιοχή της Περιφέρειας Πελοποννήσου

Το υλικό αυτό, αξιοποιείται για την καλύτερη προβολή της περιοχής, αλλά και για την αντιμετώπιση τυχόν προβλημάτων.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος