Ισχυρότερο το Δίκτυο Ενεργειακών Πόλεων

Σημαντικά συμπεράσματα προέκυψαν από την πρόσφατα διοργανωθείσα ημερίδα για τον Eνεργειακό Προγραμματισμό της ΔΕΗ, τις επιπτώσεις στους εργαζομένους και τις κοινωνίες στο Πνευματικό Κέντρο Μεγαλόπολης με διοργανωτή το Δήμο της περιοχής και συνδιοργανωτή το Δίκτυο Ενεργειακών Δήμων.

Ισχυρότερο το Δίκτυο Ενεργειακών ΠόλεωνΠαρόντες στην ημερίδα ο Πρόεδρος του Δικτύου Δήμαρχος Εορδαίας κ. Ζαμανίδης, ο Αντιπρόεδρος του Δικτύου Δήμαρχος Μεγαλόπολης κ. Παπαδόπουλος, ο Δήμαρχος Φλώρινας κ. Βοσκόπουλος και ο Δήμαρχος Αμυνταίου κ. Θεοδωρίδης.

Παρεμβάσεις έκαναν μέλη του Δημοτικού Συμβουλίου Μεγαλόπολης, εκπρόσωποι εργαζομένων και εκπρόσωποι τοπικών φορέων.

Συντονιστής της Ημερίδας ήταν ο εκδότης κ.Κων/νος Φίλανδρος.

Ομιλητές – εισηγητές ήσαν η κ. Κουρίδου, Γενική Διευθύντρια Ορυχείων, η οποία ανέπτυξε το θέμα των επιπτώσεων της μείωσης της Λιγνιτικής παραγωγής στα Ενεργειακά κέντρα, ο κ. Μετικάνης, Δ/ντης Διεύθυνσης Σχεδιασμού και Παραγωγής, οποίος αναφέρθηκε στη Λιγνιτική Ηλεκτροπαραγωγή στο νέο Ενεργειακό περιβάλλον, ο κ. Αδαμίδης, Πρόεδρος ΓΕΝΟΠ- ΔΕΗ και ο κ. Αναγνώστου, μέλος Δ/Σ ΓΕΝΟΠ –ΔΕΗ.

Τα συμπεράσματα που προέκυψαν μετά τις τοποθετήσεις και τις παρεμβάσεις είναι:

1.Οι τοπικές κοινωνίες, οι εργαζόμενοι και η επιχείρηση ΔΕΗ ΑΕ , όπως και η Πολιτεία πρέπει να χαράξουν κοινή πορεία στο θέμα του Ενεργειακού Σχεδιασμού της χώρας μας.

2. Η αποκατάσταση και επαναπόδοση των ανενεργών εδαφών των λιγνιτωρυχείων είναι βασική απαίτηση των Τοπικών Κοινωνιών για την Ανάπτυξη των Ενεργειακών Δήμων.

3. Η όσο το δυνατόν μεγαλύτερη συμμετοχή του λιγνίτη στην παραγωγή ηλεκτρικής ενέργειας στον μακροχρόνιο σχεδιασμό και πάνω από το 35%.

4. Η άμεση καταβολή του ανταποδοτικού πόρου ΕΑΠ η οποία καθυστερεί από το 2013.

5. Αναγνώριση του σημαντικού ρόλου των έμπειρων οκταμηνιτών με επαναπροσδιορισμό των ορίων ηλικίας πρόσληψης προς τα πάνω.

6. Ο σχεδιασμός προμηθειών της επιχείρησης σε απλά εφόδια, υλικά να έχει ως βασικό κριτήριο και τον στόχο στήριξης των τοπικών αγορών.

7. Η ουσιαστική συμμετοχή του Δήμου Μεγαλόπολης στην διαβούλευση για την ΜΠΕ που είναι ήδη σε εξέλιξη.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος