Ημερίδα για τα άτομα με αναπηρία από την Ελληνική Αστυνομία και την Ομοσπονδία ΑμεΑ Πελοποννήσου

Διαδικτυακή ημερίδα με θέμα την προστασία της ελεύθερης κίνησης των ατόμων με αναπηρία και της συμμετοχής τους στην κοινωνική ζωή, χωρίς διακρίσεις, οργάνωσε η Γενική Περιφερειακή Αστυνομική Διεύθυνση της Πελοποννήσου.

Συνδιοργανωτής ήταν και η Περιφερειακή Ομοσπονδία Ατόμων με Αναπηρία της Πελοποννήσου.

Ο γενικός περιφερειακός αστυνομικός διευθυντής Πελοποννήσου, ταξίαρχος Παναγιώτης Πούπουζας, στάθηκε στο δικαίωμα των ΑμεΑ, για ίση μεταχείριση, χωρίς διακρίσεις και αποκλεισμούς, ενώ μίλησε για ισότιμη και πλήρη κοινωνική ένταξη αυτών, με αυτονομία και με προσβασιμότητα σ’ όλους τους χώρους και σ’ όλες τις υποδομές και τις υπηρεσίες.

Στη συζήτηση, συμμετείχαν και εκπρόσωποι της Αυτοδιοίησης. Σκοπός της δράσης ήταν η ευαισθητοποίηση και η ενημέρωση των συμμετεχόντων, αλλά και η ανάδειξη του ρόλου της Αστυνομίας, ώστε να συμβάλλουν, όλοι, στη βελτίωση της καθημερινής ζωής των ΑμεΑ.

Όπως γνωστοποιήθηκε, η Γενική Περιφερειακή Αστυνομική Διεύθυνση της Πελοποννήσου, θα συνεχίσει και στο μέλλον να αναλαμβάνει τέτοιες δράσεις, ώστε να αναδεικνύεται το ανθρώπινο πρόσωπο της Αστυνομίας, στοχεύοντας στην ανάπτυξη του δίαυλου της άμεσης και καθημερινής επικοινωνίας με τους πολίτες.

Ημερίδα με θέμα «Προστασία της ελεύθερης κίνησης των ατόμων με αναπηρία και διασφάλιση της συμμετοχής τους στην κοινωνική ζωή χωρίς διακρίσεις – Ενδυνάμωση της θέσης των ατόμων με αναπηρία στην Κοινωνία των Πολιτ

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος