Ίδρυση συνδέσμων για την προώθηση του αγροτικού τομέα από το Δίκτυο Ανάπτυξης – Συνεργασίας των δήμων Σπάρτης και Ευρώτα

Στη δημιουργία τεσσάρων δομών – συνδέσμων, προχώρησε η διοίκηση του Δικτύου της Ανάπτυξης και της Συνεργασίας των δήμων Σπάρτης και Ευρώτα Λακωνίας.

Οι δομές αυτές, στοχεύουν να συμβάλλουν ενεργά, στην προβολή και ανάδειξη της ιδιαίτερης φυσιογνωμίας και των προτερημάτων του αγροτικού τομέα της Λακωνίας.

Συγχρόνως, θα επιδιώξουν και την προώθηση των επαγγελματικών και οικονομικών συμφερόντων, των λακωνικών προϊόντων και των αγροτικών επιχειρήσεων.

Ειδικότερα, οι σύνδεσμοι που δημιουργήθηκαν είναι:

Το Δίκτυο Παραγωγών Αγροτικών Προϊόντων και Τροφίμων των Δήμων Σπάρτης και Ευρώτα, με συντονίστριες τις . Μπέσσυ Πολυζωγοπούλου και Εβίτα Τσάκωνα.

Το Δίκτυο Παραγωγών Φυτικών Προϊόντων, Κηραλοιφών, Αρωματικών και Καλλυντικών των Δήμων Σπάρτης και Ευρώτα (με τη συμμετοχή όλων όσων απασχολούνται με την παραγωγή παραδοσιακών φυτικών προϊόντων, αρωματικών και καλλυντικών, από τα φοβερά φυτά και βότανα του Πάρνωνα και του Ταϋγέτου), με συντονίστρια την Ελένη Τσουλόγιαννη.

Το Δίκτυο Τουριστικών Επιχειρήσεων των Δήμων Σπάρτης και Ευρώτα με συντονίστρια την κ. Έλενα Δημητρακοπούλου

Το Δίκτυο Φίλων της Τεχνολογίας, με συντονιστές την Χριστίνα Νικολέττου και τον Μανώλη Wallace.

Κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης του συμβουλίου, εκτός από το θέμα της ίδρυσης των παραπάνω δικτύων, συζητήθηκαν και ψηφίστηκαν, μεταξύ άλλων, η δημιουργία ιστοσελίδας, προηγμένης τεχνολογίας, με εφαρμογή ηλεκτρονικού εμπορίου (e-shop), αλλά και η εξαγορά 3.600 συλλεκτικών φιλοτελικών προϊόντων, απ’ το δήμο Σπάρτης, για περαιτέρω εμπορική αξιοποίηση αυτών.

Μεταξύ των στόχων του δικτύου είναι η στενή συνεργασία με:

➢ το Υπουργείο Ψηφιακής Μεταρρύθμισης
➢ το Εμπορικό Επιμελητήριο Λακωνίας,
➢ τον Εμπορικό Σύλλογο Σπάρτης,
➢ το International Chamber of Commerce / Διεθνές Εμπορικό Επιμελητήριο Ελλάδας,
➢ το Πανεπιστήμιο Πελοποννήσου
➢ τις Ενώσεις αποφοίτων ξένων Πανεπιστημίων και
➢ άλλα το ΔΙΕΚ Σπάρτης SPARTA TECH LAB και άλλα Κολέγια και Πανεπιστήμια

Το δίκτυο, συνεργάζεται και με τους υπόλοιπους αυτοδιοικητικούς θεσμούς.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr

Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube

Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ