Η Τρίπολη εόρτασε τους Πολιούχους της Άγιους Νεομάρτυρες Δημήτριο και Παύλο

Η Τρίπολη, όπως κάθε χρόνο, έτσι και φέτος, τίμησε τους Πολιούχους της, Άγιους Νεομάρτυρες, Δημήτριο και Παύλο.

Αυτούς που μαρτύρησαν για την πίστη τους.

Το πρωί της 22ας Μαίου, στον Ιερό Ναό του Προφήτη Ηλία της Τρίπολης, τελέστηκε το λαμπρό συλλείτουργο για τους Πολιούχους της Νεομάρτυρες.

Στον Όρθρο, χοροστάτησε ο Μητροπολίτης Πατρών κ. Χρυσόστομος, ενώ στην Πολυαρχιερατική Θεία Λειτουργία προεξήρχε ο Τοποτηρητής της Μητρόπολης Μαντινείας και Κυνουρίας, Μητροπολίτης Σπάρτης και Μονεμβασίας, κ. Ευστάθιος.

Ακολούθησε το κήρυγμα του Μητροπολίτη Πατρών, παρουσία των θεσμικών εκπροσώπων, των Ενόπλων Δυνάμεων, των Σωμάτων Ασφαλείας και πολλών πιστών.

Εν’ τω μεταξύ, πλήθος πιστών, αυτές τις δύο ημέρες, πέρασε απ’ τον Προφήτη Ηλία της Τρίπολης για να προσκυνήσει τα Ιερά Λείψανα των Αγίων Νεομαρτύρων και να βιώσει από κοντά όλες τις Λειτουργίες.

Το απόγευμα, της 22ας Μαίου, έλαβε χώρα ο Εσπερινός.

Ακολούθως, διεξήχθη η καθιερωμένη Ιερά Λιτάνευση των Ιερών Λειψάνων των Αγίων, της Ιερής Εικόνας αυτών και της Αρχιερατικής Μίτρας των Αγίων.

Στην Λιτανεία, αλλά και στις τρεις Δεήσεις που έγιναν, συμμετείχε ο Κλήρος, οι ιεροψάλτες, η Φιλαρμονική του δήμου της Τρίπολης, στρατιωτικό άγημα και στρατιωτική μπάντα, στρατονόμοι, άνδρες της Αστυνομίας, μαθητές, μαθήτριες, εκπρόσωποι του Ερυθρού Σταυρού, Σαμαρείτες, Πρόσκοποι, Οδηγοί, ο Τίμιος Σταυρός, οι φανοί, τα λάβαρα, τα εξαπτέρυγα των ναών της πόλης, τα μέλη της Ομάδας Διάσωσης Αρκαδίας, αλλά και θεσμικοί εκπρόσωποι.

Συμμετείχαν στις θρησκευτικές εκδηλώσεις της Τρίπολης, εκτός του Τοποτηρητή της Μητρόπολης Μαντινείας και Κυνουρίας κ. Ευσταθίου, οι Μητροπολίτες Πατρών, Ιερισσού, Γόρτυνος – Μεγαλόπολης, (Χρυσόστομος, Θεόκλητος, Νικηφόρος, αντίστοιχα), καθώς επίσης και ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Τεγέας κ. Θεόκλητος.

Μετά το τέλος της Λιτανείας, ακολούθησε στον Ιερό Ναό του Προφήτη Ηλία της Τρίπολης, η Απόλυσις.

Τα Ιερά Λείψανα θα παραμείνουν στον Ιερό Ναό του Προφήτη Ηλία και σ’ αυτόν των Νεομαρτύρων, μέχρι και το απόγευμα της 24ης Μαίου.

Για την Τρίπολη, η 22α Μαίου, είναι τοπική εορτή – αργία.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Γίνε μέλος στο κανάλι μας στο Viber

Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος