Η Σπάρτη μπορούσε και νίκη με τον ΑΟΧ/Κισσαμικό

Η Α.Ε. Σπάρτη ΠΑΕ και ο ΑΟΧ/Κισσαμικός, μοιράστηκαν τους βαθμούς (1-1 το τελικό αποτέλεσμα) στην πρεμιέρα του δύσκολου και απαιτητικού πρωταθλήματος της Φούτμπολ Λιγκ.

Τις εντυπώσεις, ωστόσο, απέσπασε η νεανική και ριζικά αλλαγμένη Σπάρτη, που θα μπορούσε να φτάσει και στο νικηφόρο αποτέλεσμα.

Το τελικό 1-1, διαμορφώθηκε στο δεύτερο ημίχρονο, όταν και συνέβησαν τα πάντα.

Και ενώ το 0-0 του α μέρους, γρήγορα ξεχάστηκε απ’ τους 400 φιλάθλους, το δεύτερο πενηντάλεπτο, είχε σχεδόν τα πάντα.

Είχε δύο τέρματα (το 1-0 για τη Σπάρτη με σουτάρα στο 59ο ο Λάζαρος Μαντζίρης και το 1-1 με εύστοχο χτύπημα πέναλτι στο 79ο λεπτό ο Ντομινίγκ Μαλόνγκα, σε ανατροπή του Αλέξανδρου Καραγιάννη στο 77ο λεπτό και αφού πρώτα ο διαιτητής Γ. Νεοφυτιάδης συμβουλεύτηκε τον βοηθό του), είχε τρεις σπουδαίες ευκαιρίες (Ματθαίος Καψάσκης για Σπάρτη στο 65ο λεπτό, Λάζαρος Μαντζίρης στο 90+ για Σπάρτη και Μανώλης Σάλιακας για φιλοξενούμενους στο 66ο λεπτό), είχε και μία φάση που οι Κρήτες, ζήτησαν πέναλτι (στο 66ο λεπτό, ισχυρίστηκαν ότι ο Βλάχος της Σπάρτης, σε προβολή, έπαιξε με το χέρι).

Η Σπάρτη μπορούσε και νίκη με τον ΑΟΧ/Κισσαμικό

Η νεανική Σπάρτη, έχοντας διαίσθηση των δυνατοτήτων της, προσέγγισε έξυπνα και με σωστή τακτική το παιχνίδι με τον ποιοτικότερο ΑΟΧ/Κισσαμικό και λίγο έλειψε να δημιουργήσει την έκπληξη και τον θόρυβο της αγωνιστικής, με το … καλημέρα του πρωταθλήματος.

Ο Ρώσος προπονητής, ΑντρέιΤσερνίσοφ, προσέγγισε σωστά το παιχνίδι και παραλίγο, να φτάσει στη μεγάλη νίκη.

Οι παίκτες του, έπαιξαν σπουδαία ατομική και συλλογική άμυνα, είχαν πάθος και δίψα και εφάρμοσαν όμορφα, την γρήγορη μετάβαση προς την επίθεση.

Είχαν υπομονή στο παιχνίδι τους και ίδρωσαν αρκετά. Με την εμφάνισή τους, άφησαν υποσχέσεις.

Αξίζουν συγχαρητήρια στα νεαρά αυτά παιδιά, που δεν σημείωσαν ούτε μία νίκη στα φιλικά παιχνίδια της προετοιμασίας και που χλευάστηκαν από αρκετούς.

Και ο ένας βαθμός, σήμερα, είναι πολύτιμος.

Ο ΑΟΧ/Κισσαμικός δεν ήταν καλός στο α μέρος, ενώ μετά το 1-0 και μετά τις αλλαγές του Γ. Πετράκη, μπόρεσε κάπως να φανεί, χωρίς να είμαστε σίγουροι, ότι θα απέφευγε την ήττα, εάν δεν ήταν η φάση του πέναλτι.

Ήταν μέτριος σε απόδοση και μάλλον αιφνιδιάστηκε απ’το πάθος και την σοφή τακτική της Σπάρτης.

ΣΠΑΡΤΗ

Σταματόπουλος, Κολτσίδας, Βλάχος, Κοζάκης, Φραγκούλης, Τιεντσέ, Στογιάνοβιτς, Βλαχομήτρος (90+ Καλούσης), Ρομπίνιο (69ο Κωνσταντινόπουλος), Καινούργιος (63ο Καψάσκης), Μαντζίρης.

ΑΟΧ/ΚΙΣΣΑΜΙΚΟΣ

Παπαδόπουλος, Τόλι, Ζιούλης, Παπαχρήστος, Φαζός, Γκίνη, Καντιμά (50ο Μαλόνγκα), Σιμόν, Αρναρέλλης (59Ο Σάλιακας), Καραγιάννης, Χαλκιαδάκης (70ο Αποστολόπουλος)

Κίτρινες κάρτες: Στογιάνοβιτς, Τιεντσέ, Μαντζίρης (Σπάρτη), Τόλι, Ζιούλης (ΑΟΧ/Κισσαμικός)

* Το παιχνίδι ξεκίνησε με 8 λεπτά καθυστέρηση, ώστε να αποφευχθεί η ομοιοχρωμία στις εμφανίσεις των γηπεδούχων και των διαιτητών.

* Άλλαξε την τελευταία στιγμή ο διαιτητής. Στη θέση του Αθηναίου Γκάμαρη, βρέθηκε ο Κορίνθιος Νεοφυτιάδης, που μαζί με τους βοηθούς του, κατάφερε-με τις αποφάσεις του- και προκάλεσε σοβαρό εκνευρισμό και παράπονα στους γηπεδούχους.

* Ξεφούσκωτες μπάλες διαπίστωναν οι διαιτητές, με αποτέλεσμα να δοθεί εντολή, αυτές να φουσκωθούν.

* Ένα μεγάλο μέρος της κεντρικής-σιδερένιας εξέδρας του δημοτικού σταδίου, παρέμεινε κλειστή, μετά από πρόβλημα που έχει διαπιστωθεί στα πέλματα στήριξής της.

* Η Ελένη Κυρίου απ’ την Αρκαδία ήταν παρατηρητής διαιτησίας.

Η Σπάρτη μπορούσε και νίκη με τον ΑΟΧ/Κισσαμικό

φωτό: Στ. Ζορμπαλάς

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος