Η Περιφέρεια Πελοποννήσου στην πρωτοβουλία Clean Hydrogen της Ευρωπαϊκής Ένωσης

Η Περιφέρεια Πελοποννήσου, είναι η εκπρόσωπος της Ελλάδας, στην πρωτοβουλία Clean Hydrogen, της Ευρωπαϊκής ‘Ενωσης, στο πλαίσιο της οποίας, έχουν επιλεγεί 15 Περιφέρειες, που θα λάβουν υποστήριξη, στο πλαίσιο της τελευταίας πρωτοβουλίας Project Development Assistance.

Οι Περιφέρειες, προέρχονται, από συνολικά, 10 διαφορετικές χώρες (χώρες συνοχής της Ε.Ε., ευρωπαϊκά νησιά και εξόχως απόκεντρες Περιφέρειες) και έχουν επιλεγεί, μετά από διαδικασία υποβολής αιτήσεων και αξιολόγησης σε δύο στάδια.

Τα έργα που προτείνονται από τις Περιφέρειες, καλύπτουν ένα μεγάλο φάσμα εφαρμογών υδρογόνου, από λεωφορεία υδρογόνου στις πόλεις, μέχρι πορθμεία που συνδέουν τις νησιωτικές κοινότητες, καθώς και βιομηχανικές εφαρμογές, όπως η κατασκευή γυαλιού.

Οι επιλεγμένες περιοχές, θα λαμβάνουν πλέον υποστήριξη από ειδικούς συμβούλους υδρογόνου, απ’ τις αρχές αυτού του έτους.

Αυτό, θα επιτρέψει σε αυτές τις περιοχές, να αναπτύξουν περαιτέρω τα σχέδια έργων τους, προωθώντας έτσι, την ανάπτυξη της τεχνολογίας κυψελών καυσίμου και υδρογόνου στην Ευρώπη, ιδιαίτερα σε περιοχές που έχουν περιοριστεί μέχρι σήμερα.

Η πρωτοβουλία, αναμένεται να έχει αντίκτυπο και σε άλλες περιοχές, μέσω των δράσεων “Δίκτυο Παρατηρητών”.

Οι υπόλοιπες 9 χώρες, Περιφέρειες των οποίων επελέγησαν να μετάσχουν στην συγκεκριμένη πρωτοβουλία, είναι οι Γαλλία, Εσθονία, Ιρλανδία, Λετονία, Πολωνία, Πορτογαλία, Ρουμανία, Σλοβακία και Σλοβενία.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος