Η “Μάχη της Περαχώρας” καθιερώνεται ως επίσημη τοπική εορτή

Η ένδοξη “Μάχη της Περαχώρας”, καθιερώνεται ως Επίσημη Εθνική Τοπική Εορτή, ύστερα από την υπογραφή της υπουργικής Απόφασης από τον Υπουργό Εσωτερικών, Μάκη Βορίδη.

Στα 200 χρόνια από την Επέτειο της πολυσήμαντης για τον τόπο, ηρωικής “Μάχης της Περαχώρας”, τον Σεπτέμβριο του 2022, θα εφαρμοστεί για πρώτη φορά, ικανοποιώντας με αυτόν τον τρόπο, το ομόφωνο αίτημα που είχε καταθέσει το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Λουτρακίου – Περαχώρας – Αγίων Θεοδώρων.

Το Δημοτικό Σχολείο Περαχώρας, με πρωτοβουλία της Διευθύντριας Βουδούρη Αγγελικής και με ομόφωνη απόφαση του Συλλόγου Διδασκόντων του σχολείου, κατά το σχολικό έτος 2017 – 2018, αποφάσισε να υποβάλει υπόμνημα / αίτημα προς την Επίσημη Πολιτεία και τις αρμόδιες υπηρεσίες του Ελληνικού Κράτους, για την καθιέρωση της Επετείου της Μάχης της Περαχώρας, στις 26 Σεπτεμβρίου, ως Ετήσια Εθνική Τοπική Εορτή.

Την πρωτοβουλία του Δημοτικού Σχολείου Περαχώρας, στήριξαν με τη θετική τους εισήγηση, όλοι οι μορφωτικοί, πολιτιστικοί φορείς, οι σύλλογοι και τα σχολεία της Περαχώρας, εκφράζοντας τη βούληση όλων των Περαχωριτών / Περαχωριτισσών, για την καθιέρωση της ημέρας της Επετείου της Μάχης, ως Επίσημη Εθνική Τοπική Εορτή.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος