Τους αγώνες, τις ιδέες και τα μηνύματα του Γρηγόρη Λαμπράκη, τίμησε με εκδήλωση, στην Κερασίτσα της Τεγέας, η διοίκηση της Επιτροπής Ειρήνης Αρκαδίας.
Όπως κάθε χρόνο, ανήμερα της δολοφονίας του Αρκάδα γιατρού, πρωταθλητή του στίβου, βουλευτή και αγωνιστή της ειρήνης και της δημοκρατίας, η Επιτροπή Ειρήνης, οργάνωσε και πραγματοποίησε, σεμνή τελετή μνήμης και τιμής στην κεντρική πλατεία της Κερασίτσας, εκεί, που βρίσκεται το επιβλητικό άγαλμα του Γρηγόρη Λαμπράκη. Υπήρξε ολιγόλεπτη ομιλία, ενώ, έγιναν και αρκετές καταθέσεις λουλουδιών.

«Το μήνυμα του Λαμπράκη είναι πιο επίκαιρο από ποτέ, σ’ έναν φλεγόμενο κόσμο. Δεν έχουμε το δικαίωμα να παρακολουθούμε με απάθεια όλα αυτά. Η αναβίωση της πορείας ειρήνης, δεν είναι ζήτημα νοσταλγίας, αλλά έκφραση πάλης για άμεση απεμπλοκή της Ελλάδας από κάθε ιμπεριαλιστικό σχεδιασμό, ενάντια σε κάθε δοκιμαζόμενο λαό, σε κάθε άκρη της γης. Αποτελεί υπόσχεση υλοποίησης από πλευράς μας. Τέλος στους πολεμικούς τυχοδιωκτισμούς. Ας γίνει η σημερινή εκδήλωση τιμής και μνήμης στον Γρηγόρη Λαμπράκη, εδώ στην γενέτειρά του, στην Κερασίτσα, το έναυσμα για να ακουστεί δυνατά : όχι στον πόλεμο, όχι στον ιμπεριαλισμό, λευτεριά στην Παλαιστίνη. Ο Λαμπράκης ζει στους αγώνες μας για την ειρήνη», τόνισε στην ΕΡΤ Τρίπολης, η Θάλεια Κοντογιαννοπούλου, μέλος της Επιτροπής Ειρήνης Αρκαδίας και εκπαιδευτικός στο επάγγελμα. Η Επιτροπή Ειρήνης Αρκαδίας, έχει και άλλα σχέδια για το επόμενο χρονικό διάστημα.

Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Γίνε μέλος στο κανάλι μας στο Viber
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος