Η Δημοτική Ραδιοφωνία Τρίπολης στο συνέδριο της Ένωσης Δημοτικών ΜΜΕ Ελλάδος

Στην Αθήνα, θα πραγματοποιηθεί το φετινό ετήσιο συνέδριο της Ένωσης Δημοτικών Ραδιοτηλεοπτικών Μ.Μ.Ε. Ελλάδος που περιλαμβάνει κι εκλογές για ανάδειξη νέας διοίκησης, ευθύνη του Αθήνα 9.84, αποφάσισε ομόφωνα το διοικητικό συμβούλιο της Ένωσης, που συνεδρίασε το περασμένο Σάββατο στο Αργυρό Πηγάδι, του Δήμου Θέρμου Αιτωλοακαρνανίας, ενώ το επόμενο συνέδριο θα διεξαχθεί στην Ξάνθη, ευθύνη του τοπικού δημοτικού ραδιοσταθμού τον Μάιο του 2021.

Κατά την διάρκεια των εργασιών του διοικητικού συμβουλίου, αποφασίστηκε η προώθηση νομοθετικής πρωτοβουλίας στο υπουργείο Εσωτερικών, προκειμένου το σύνολο των δημοτικών ραδιοσταθμών να λειτουργεί υπό το ίδιο νομικό καθεστώς, ως δημοτικές επιχειρήσεις ειδικού σκοπού ραδιοφωνίας τηλεόρασης.

Αξίζει να σημειώσουμε ότι η Ένωση Δημοτικών Ραδιοτηλεοπτικών Μ.Μ.Ε. Ελλάδος, συνεδρίασε στο Αργυρό Πηγάδι Αιτωλοακαρνανίας, ύστερα από πρόσκληση του Δήμου Θέρμου και του Συλλόγου Αργυροπηγαδιτών Τριχωνίδας, τιμώντας τους ορεινούς Δήμους και την προσπάθεια διατήρησης κι ανάδειξη της πολιτιστικής κληρονομιάς των ορεινών χωριών της πατρίδας μας, μέσα από έργα και συνέργειες που αναπτύσσουν με τους τοπικούς συλλόγους.

Στόχος της Ένωσης, γι’ αυτό και έφτασε στην ορεινή Τριχωνίδα, είναι η ανάδειξη πλευρών του πολιτισμού των ορεινών χωριών, οι άνθρωποι των οποίων έζησαν για αιώνες σε συνθήκες δύσκολες, με σκληρή δουλειά, αλλά και με συνετή διαχείριση των περιορισμένων φυσικών πόρων, οργανώνοντας τις κοινότητές τους, τις οικογένειές τους, τη ζωή τους εντέλει συνολικά με αρχές και αξίες, όπως είναι η δημοκρατική λειτουργία, η συλλογικότητα και η αλληλεγγύη. Αξίες προφανώς πολύτιμες και για το σήμερα.

Η Ένωση εκφράζει θερμές ευχαριστίες για την αβραμιαία φιλοξενία, στο Δήμο Θέρμου, το Δημοτικό Συμβούλιο, τον Δήμαρχο κ. Σπύρο Κωνσταντάρα και την αντιδήμαρχο κα Γιάννα Καλημέρη, καθώς και τα μέλη του Συλλόγου Αργυροπηγαδιτών Τριχωνίδας «Ο Άγιος Δημήτριος».

Δ.Τ.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος