Η Δημόσια Επιχείρηση Δικτύων Διανομής Αερίου, ανακοίνωσε την κατασκευή δικτύων διανομής φυσικού αερίου στο Ναύπλιο και το ‘Aργος.
Η ανακοίνωση από την εταιρεία έγινε, μετά την δημοσιοποίηση της απόφασης του περιφερειάρχη Πελοποννήσου, Παναγιώτη Νίκα, για την ένταξη του εν λόγω έργου, στο ΠΕΠ Πελοποννήσου, με δημόσια δαπάνη, ύψους 8.377.214,39 ευρώ και δικαιούχο την ΔΕΔΑ.
Σύμφωνα με την ανακοίνωση της εταιρείας, “το έργο που παρέμενε σε στασιμότητα από το 2017, έχει συνολικό προϋπολογισμό 15.300.000 ευρώ και συγχρηματοδοτείται από κεφάλαια της ΔΕΔΑ και πόρους του ΕΣΠΑ.
Στο πλαίσιο του έργου θα κατασκευαστούν συνολικά 75 χιλιόμετρα δικτύου διανομής φυσικού αερίου και θα πραγματοποιηθούν τουλάχιστον 2.000 συνδέσεις καταναλωτών όλων των κατηγοριών, αριθμός ο οποίος θα είναι πολλαπλάσιος εφόσον υπάρξει μεγαλύτερη ζήτηση από την τοπική κοινωνία”.
Σύμφωνα με την ίδια ανακοίνωση, ο στόχος είναι, οι εργασίες κατασκευής του δικτύου, να ξεκινήσουν στις αρχές του 2023.
Παράλληλα με τις εργασίες αυτές, θα γίνονται συνδέσεις καταναλωτών, όλων των κατηγοριών (οικιακών, εμπορικών, βιομηχανικών), δίνοντας έμφαση στη σύνδεση των δημόσιων κτιριακών εγκαταστάσεων.
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Γίνε μέλος στο κανάλι μας στο Viber
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος