Η Ασφάλεια Τρίπολης εξιχνίασε 14 περιπτώσεις απάτης με πρόσχημα την πώληση αυτοκινήτων

Δέκα τέσσερις περιπτώσεις απατών εξιχνίασε το Τμήμα Ασφαλείας Τρίπολης.

Για τις υποθέσεις αυτές, κατηγορούνται δύο άτομα.

Έχει ήδη σχηματιστεί δικογραφία για απάτη.

Από την εγκληματική τους δράση, είχαν αποκομίσει παράνομο περιουσιακό όφελος, που ξεπερνά τις 5.200 ευρώ.

Εξιχνιάστηκαν, μετά από μεθοδική και εμπεριστατωμένη έρευνα του Τμήματος Ασφάλειας Τρίπολης, 14 περιπτώσεις απατών, σε διάφορες περιοχές της Ελλάδας.

Κατηγορούνται δύο ημεδαποί, 23χρονη και 27χρονος, αντίστοιχα, σε βάρος των οποίων σχηματίσθηκε δικογραφία για απάτη.

Ειδικότερα, προέκυψε ότι οι πιο πάνω, ενεργώντας με συγκεκριμένη μεθοδολογία, εξαπατούσαν ανυποψίαστους πολίτες, αποκομίζοντας έτσι χρηματικά ποσά.

Πιο συγκεκριμένα, οι κατηγορούμενοι, αναρτούσαν αγγελίες, σε γνωστές ιστοσελίδες αγοραπωλησίας οχημάτων και με το πρόσχημα πώλησης οχημάτων, σε δελεαστικές τιμές, έπειθαν τους αγοραστές – παθόντες, να τους καταβάλουν χρηματικά ποσά, ως δήθεν, προκαταβολή, ενώ στη συνέχεια διέκοπταν κάθε επικοινωνία μαζί τους.

Από τη μέχρι στιγμής έρευνα, προέκυψε ότι οι πιο πάνω, κατά το χρονικό διάστημα, από Μάρτιο του 2023 έως και τον Οκτώβριο του 2023, είχαν διαπράξει συνολικά 14 περιπτώσεις απατών, αποκομίζοντας από την εγκληματική τους δράση παράνομο περιουσιακό όφελος που ξεπερνά τις 5.200 ευρώ.

Η δικογραφία που σχηματίσθηκε θα υποβληθεί αρμοδίως, ενώ η αστυνομική έρευνα και το προανακριτικό έργο συνεχίζονται από το Τμήμα Ασφάλειας Τρίπολης για την εξακρίβωση της τυχόν συμμετοχής τους σε διάπραξη παρόμοιων αδικημάτων.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Γίνε μέλος στο κανάλι μας στο Viber

Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος