Γιορτή αγκινάρας στα Ίρια Ναυπλίου

Η γιορτή της Αγκινάρας αποτελεί μια γαστρονομική γιορτή της περιοχής των Ιρίων, που αναδεικνύει την εξαιρετικής ποιότητας αγκινάρα και διοργανώνεται κάθε χρόνο κατά το μήνα Μάιο.

Η φετινή γιορτή η οποία πραγματοποιείται για την ανάδειξη του τοπικού προϊόντος της περιοχής, της αγκινάρας Ιρίων, η οποία φημίζεται για τη νοστιμιά της και φυσικά, πρωταγωνιστεί στην εκδήλωση, μαγειρεμένη με ποικίλους τρόπους από τις γυναίκες του χωριού και μέλη του συλλόγου, θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 28 Μαΐου , στις 7:30 το βράδυ, στην πλατεία Ιρίων.

Κατά τη διάρκειά της θα γίνουν, τα εγκαίνια της μόνιμης έκθεσης φωτογραφίας, η οποία προβάλει τη ζωή της αγκινάρας, ομιλία σχετική με τις ευεργετικές ιδιότητες της, από την διατροφολόγο-διαιτολόγο, Άννα Καψιώτη.

Γιορτή αγκινάρας στα Ίρια ΝαυπλίουΘα ακολουθήσει θεατρικό δρώμενο υπό την καθοδήγηση της υπεύθυνης της Πειραματικής Σκηνής του ΔΟΠΠΑΤ, Βάλιας Ρεντούλη, καθώς και παρουσίαση των εθίμων και παραδόσεων του τόπου από το χορευτική ομάδα (παιδιών και ενηλίκων) του πολιτιστικού συλλόγου. Ο διακεκριμένος σεφ Ιάκωβος Απέργης θα αποκαλύψει μικρά και μεγάλα μυστικά της μαγειρικής τέχνης και θα προσφερθούν παραδοσιακά εδέσματα. Οι εκδηλώσεις θα ολοκληρωθούν με ένα πλούσιο λαϊκό μουσικό πρόγραμμα με τοπικούς καλλιτέχνες.

Οργανωτικοί φορείς είναι ο Δήμος Ναυπλιέων, ο ΔΟΠΠΑΤ και ο Πολιτιστικός Σύλλογος Ιρίων, ενώ φέτος συμμετέχει και ο σύλλογος γονέων και κηδεμόνων των Ιρίων.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος