Για θέματα επικαιρότητας η συνέντευξη Τύπου του Π. Νίκα

Για διάφορα θέματα αναφέρθηκε σε συνέντευξη Τύπου, απ’ την Τρίπολη, ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου, Παναγιώτης Νίκας.

Μίλησε για τον εορτασμό των 200 χρόνων απ’ την έναρξη της Επανάστασης του 1821, για την ονοματοδοσία των σηράγγων του δρόμου Κόρινθος – Τρίπολη – Καλαμάτα, για την υγειονομική πανδημία, για τους εμβολιασμούς, για την κοινωνική πολιτική, για τα αθλητικά έργα, για τα πυρόπληκτα, για τις αναθέσεις, για τις προγραμματικές συμβάσεις και για τα απορρίμματα.

Για τον εορτασμό των 200 χρόνων απ’ την έναρξη της Επανάστασης, ο Παναγιώτης Νίκας, έκανε έναν απολογισμό δράσεων.

Για το θέμα της ονοματοδοσίας των τούνελ, δήλωσε ότι βγήκε η ΚΥΑ απ’ τον αρμόδιο Υπουργό και ότι απομένουν πλέον, τα τυπικά με την εταιρεία, ώστε να γίνει με το νέο χρόνο, η ονοματοδοσία, που έχει να κάνει με πρωταγωνιστές του αγώνα της απελευθέρωσης των Ελλήνων.

Ο περιφερειάρχης στάθηκε στην πανδημία (”σταθεροποίηση ή και πτώση κρουσμάτων”, είπε χαρακτηριστικά για την εικόνα της Πελοποννήσου), στους εμβολιασμούς (66% η εμβολιαστική κάλυψη στον πληθυσμό της Περιφέρειας), αλλά και στα κοινωνικά θέματα (οικονομική ενίσχυση σε Μητροπόλεις, Κοινωνικές Δομές κλπ.).

Για τα αθλητικά ζητήματα, ο Παναγιώτης Νίκας, τόνισε, ότι, για 2η φορά, η Περιφέρεια – εκτός των έργων – δίνει 110.000 θεατές για τις ομάδες που μετέχουν στα εθνικά πρωταθλήματα.

Όσον αφορά τα πυρόπληκτα, ο Παναγιώτης Νίκας, τόνισε τα εξής:

” Θα φτιάξουμε τα 7 γεφύρια του Σχίνου, θα συντηρήσουμε το δρόμο εκεί, ενώ θα γίνουν και μόνιμα έργα. Προχωρούν επίσης κανονικά και τα έργα σε Ανατολική Μάνη, σε Γορτυνία, σε Μεγαλόπολη, και σε Μεσσηνία”.

Ο περιφερειάρχης τοποθετήθηκε και για τα θέματα των αναθέσεων και των συμβάσεων.

Είπε χαρακτηριστικά :

” Όλα γίνονται όπως ορίζει ο νόμος. Υπογράφουμε σύμβαση για την 2η φάση που αφορά τη σχολή της υφαντικής στο Γεράκι Λακωνίας, εγκαινιάζουμε την ζωαγορά στο Κοπανάκι Μεσσηνίας, ενώ έρχεται η σύμβαση για το δασικό μουσείου Χρυσοβιτσίου και για την ενίσχυση του μουσείου ”Μ. Θεοδωράκης”, στη Ζάτουνα Γορτυνίας”.

Αναφερόμενος στα απορρίμματα, με αφορμή και το πρόβλημα της Σπάρτης, ο κ. Νίκας, εξέφρασε την γνώμη, ότι σύντομα, θα ομαλοποιηθεί η κατάσταση και ότι θα προχωρήσει και η προσωρινή και η οριστική διαχείριση των απορριμμάτων απ’ την ανάδοχο εταιρεία.

Τόνισε, ότι περιμένει η Περιφέρεια, την απόφαση του Ελεγκτικού, στις 18 Δεκεμβρίου, ώστε να ξεπεραστεί το εμπόδιο και να προχωρήσει η διαδικασία, παρά τις όποιες καθυστερήσεις στην ολοκλήρωση των δομών της Λακωνίας και της Μεσσηνίας.

Τέλος, είπε, ότι σύντομα, θα ξεκινήσει και καμπάνια ενημέρωσης για την αναγκαιότητα της ανακύκλωσης.

– Στην Τρίπολη θα βρεθεί την Πέμπτη ο υπουργός Νίκος Παπαθανάσης.
– Στην Τρίπολη θα βρεθούν οι εκπρόσωποι του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών, την ερχόμενη Πέμπτη, με αφορμή την αναβάθμιση του Αστεροσκοπείου Κρυονερίου Κορινθίας.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος