Για αυθαίρετες ενέργειες στα ρέματα μίλησε ο δήμαρχος Τρίπολης

“Τα τελευταία 25 χρόνια έγιναν ουκ ολίγες αυθαίρετες ενέργειες στα ρέματα, με αποτέλεσμα να έχουμε εκτροπές αυτών. Το πρόβλημα σε Νεοχώριο και Ζευγολατιό θα εξακολουθεί να υπάρχει . Για να πάψει να υφίσταται, θα πρέπει να γίνει οριοθέτηση αυτών των ρεμάτων, μέσω σύνταξης ειδικής μελέτης”.

Αυτό απάντησε ο δήμαρχος Τρίπολης, κ. Δημήτρης Παυλής, χθες βράδυ, στο δημοτικό συμβούλιο της Νεστάνης, απαντώντας στα ζητήματα των ζημιών, που σημειώθηκαν πρόσφατα, σε καλλιεργήσιμες εκτάσεις, στις δύο αυτές κοινότητες.

Και συνέχισε, λέγοντας ότι:”κάποιοι, με την πρώτη ζημιά απ’ τις βροχές, βγαίνουν και τάζουν διάφορα. Θα πρέπει αυτοί να απολογηθούν. Εμείς με το 1,9 εκατ. ευρώ θα κάνουμε τα έργα στην αγροτική οδοποιία, ενώ στις καθυστερήσεις που παρουσιάστηκαν δεν φταίμε εμείς, μιας και άλλαξε ο νόμος για τους δημόσιους διαγωνισμούς”.

Για το θέμα των αποζημιώσεων, ο αρμόδιος αντιδήμαρχος, κ. Γεωργανόπουλος, τόνισε, ότι δεν υπάρχουν προβλήματα ή ζημιές σε οικίες ή υποδομές, ενώ για τις ζημιές που έγιναν στις καλλιέργειες σε συγκεκριμένα χωριά σε Νεοχώριο και Ζευγολατιό, θα γίνει εξαγγελία απ’ τον ΕΛΓΑ, ώστε να υπάρξει ανακοίνωση για καταγραφή ζημιών και καταγραφή αυτής.

φωτό: Στ. Ζορμπαλάς

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Γίνε μέλος στο κανάλι μας στο Viber

Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος