Γ. Παπαηλιού: Δεν κατανοούν τις κυβερνήσεις συνεργασίας

Ο βουλευτής Αρκαδίας Γιώργος Η. Παπαηλιού, σχολιάζοντας τη θέση της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ επί της αποσυρθείσας τροπολογίας για αποφάσεις του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου Δικαιωμάτων του Ανθρώπου, στην ολομέλεια της Βουλής (19.9.2017) είπε, μεταξύ των άλλων, τα εξής:

“Κύριοι της αντιπολίτευσης, της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ, φαίνεται, ότι δεν κατανοείτε τη λειτουργία των κυβερνήσεων συνεργασίας.

Τα κόμματα που συγκροτούν την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ έχουν διαφορετικές ιδεολογικές αφετηρίες ακόμη και διαφορετική τοποθέτηση-διαφορετικές προσεγγίσεις σε κάποια θέματα.

ΟΜΩΣ, μετά τη «μνημονιακή» λαίλαπα των κυβερνήσεων 2010-2014, έχουν συμφωνήσει σε δύο βασικές θέσεις που υπηρετούν με συνέπεια :

Αφενός να οδηγήσουν τη χώρα εκτός μνημονίων και να προωθήσουν την κοινωνικά δίκαιη παραγωγική ανασυγκρότησή της και αφετέρου να πατάξουν το τέρας της διαπλοκής και της διαφθοράς που ταλάνισε τη χώρα επί μεγάλο χρονικό διάστημα. Και βάσει αυτών κυβερνούν.

Η ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ ετεροκαθορίζονται από τη στάση των ΑΝΕΛ σε συγκεκριμένες κυβερνητικές πρωτοβουλίες.

Μάλιστα η θέση τους θυμίζει αντίδραση μικρών παιδιών σε παιδικό παιχνίδι.

Συμφωνούν (το ΠΑΣΟΚ) ή δεν διευκρινίζουν αν συμφωνούν- δεν παίρνουν θέση !!! (η ΝΔ) σε κάποια θέματα, αλλά καταψηφίζουν, μπας και «γίνει κάποια στραβή» και πέσει η κυβέρνηση και πάντως για να δημιουργήσουν πρόβλημα στην κυβέρνηση !!!

Ματαιοπονείτε κύριοι. Η κυβέρνηση θα εξαντλήσει τη θητεία της (και εσείς θα ζητάτε εκλογές και μετά τις επόμενες εκλογές !!!)

Πρόκειται για μία ακόμη θέση ασυνέπειας, κίνηση αμηχανίας ή και ανευθυνότητας, πολιτικής σχιζοφρένειας, αφού, θέλοντας να εμφανισθείτε «σώνει και καλά» δεν ψηφίζετε διατάξεις με τις οποίες συμφωνείτε ή χωρίς να διευκρινίζετε τη θέση σας !!!”

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος