Eρώτηση – δήλωση, με αφορμή τις κατολισθήσεις σε περιοχή κοντά στα Λαγκάδια Γορτυνίας, γνωστοποίησε ο βουλευτής Αρκαδίας του ΣΥΡΙΖΑ – Π.Σ Γιώργος Παπαηλιού.
Σε σημεία της εθνικής οδού Λαγκαδίων – Αρχαίας Ολυμπίας, εδώ και χρόνια, με αφορμή τα καιρικά φαινόμενα, προκύπτουν αποκολλήσεις βράχων και πτώσεις αυτών, στο δρόμο, με ότι αυτό συνεπάγεται για την ασφάλεια των οδηγών.
Σύμφωνα με τον βουλευτή, στις 29 Μαρτίου 2025, μεταξύ 68ο – 69ο χλμ. του δρόμου Τρίπολης – Βυτίνας – Αρχαίας Ολυμπίας, ακριβώς έξω απ’ τα Λαγκάδια, υπήρξαν αποκολλήσεις και κατολισθήσεις βράχων, με αποτέλεσμα να κλείσει, προσωρινά ο δρόμος και να διακοπεί η κυκλοφορία.
Το θέμα αυτό, απασχόλησε, εκτάκτως και το δημοτικό συμβούλιο του δήμου Γορτυνίας, όπου και εξέδωσε ομόφωνο ψήφισμα, ζητώντας απ’ τους υπεύθυνους να πάρουν μέτρα, αλλά και να αντιμετωπιστεί, ολιστικά το πρόβλημα.
Ο Γιώργος Παπαηλιού, αναφέρει τα εξής : (…) Το 2010 ο δρόμος είχε μείνει κλειστός για μήνες, ενώ τον Ιανουάριο του 2024 από την κατολίσθηση που έλαβε χώραν, καταστράφηκαν στηθαία και το οδόστρωμα και εξετράπη η κίνηση επί της Ε.Ο. για αρκετές μέρες.
Την περασμένη εβδομάδα έγιναν ξανά κατολισθήσεις, μεγάλα κομμάτια βράχων έπεσαν στο οδόστρωμα και ένας τεράστιος βράχος παρέμεινε-παραμένει μετέωρος.
Ότι μέχρι σήμερα δεν έχει συμβεί το «κακό» δεν σημαίνει κάτι. Λίγο πρίν πέσουν οι βράχοι το 2024 μόλις είχε περάσει σχολικό λεωφορείο.
Χρόνος για χάσιμο, δεν υπάρχει. Το «κακό» μπορεί να συμβεί, ανά πάσα στιγμή. Κάθε μέρα δοκιμάζεται η «τύχη» των διερχομένων. Τα εμβαλωματικά μέτρα για την αντιμετώπιση του προβλήματος δεν είχαν αποτέλεσμα και έτσι τα κατολισθητικά φαινόμενα επαναλαμβάνονται συνεχώς (…).
Ο Γιώργος Παπαηλιού, μιλά για ανησυχία και οργή των κατοίκων και για ευθύνες της πολιτείας.
Ο βουλευτής, επαναφέρει στη δημόσια συζήτηση το θέμα της παράκαμψης των Λαγκαδίων, της κατασκευής, δηλαδή, του κομματιού αυτού που αποτελεί, εδώ και πολλά χρόνια, βασικό αίτημα όλης της Γορτυνίας.
Πρόκειται για ένα κομμάτι δρόμου που θα βελτιώσει την οδική ασφάλεια, που θα οδηγήσει τα τροχοφόρα, έξω απ’ το δύσκολο ανάγλυφο των Λαγκαδίων και θα βελτιώσει την οδική υποδομή που θυμίζει δρόμο άλλων δεκαετιών.
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Γίνε μέλος στο κανάλι μας στο Viber
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος