Γ. Γκιόλας: Αποζημίωση από ΕΛΓA για τις ζημιές στα μανταρίνια

Την άμεση ανάγκη αποζημίωσης αγροτών της Αργολίδας των οποίων η παραγωγή μανταρινιών υπέστη ζημιές λόγω των πρόσφατων βροχοπτώσεων, επισήμανε ο βουλευτής Αργολίδας του ΣΥΡΙΖΑ Γιάννης Γκιόλας , κατά την ευρεία σύσκεψη που έγινε στο Ναύπλιο, με τη συμμετοχή και του προέδρου του ΕΛΓΑ κ. Φάνη Κουρεμπέ.

Ο κ. Γκιόλας τόνισε ότι το αίτημα των αγροτών , από όλο το νομό, είναι απόλυτα αιτιολογημένο και τεκμηριωμένο , αφού οι παρατεταμένες βροχοπτώσεις στα τέλη του Νοεμβρίου προκάλεσαν μεγάλη ζημιά στη φετινή παραγωγή μανταρινιών.

Όπως υποστήριξε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ επιβάλλεται άμεσα οι αρμόδιες υπηρεσίες και η διοίκηση του ΕΛΓΑ να εξετάσουν το μείζον για την Αργολίδα θέμα και χαιρέτισε την άμεση ευαισθητοποίηση -και ανταπόκριση- του πρόεδρου του Οργανισμού που βρέθηκε στο νομό για τη σύσκεψη , προκειμένου να καταγράψει το Παναργολικό αίτημα , για αποζημίωση των παραγωγών των οποίων τα μανταρίνια επλήγησαν και δεν είναι , πλέον, εμπορεύσιμα.

«Είναι καθολική η απαίτηση να βρεθεί ο τρόπος αποζημίωσης των αγροτών μας , το εισόδημα των οποίων τα τελευταία χρόνια είχε ήδη συρρικνωθεί» κατέληξε ο κ. Γιάννης Γκιόλας.

Στη συζήτηση έκαναν παρεμβάσεις και οι άλλοι βουλευτές του νομού ο Αντιπεριφερειάρχης Αργολίδας Τάσος Χειβιδόπουλος ο δήμαρχος Ναυπλίου, εκπρόσωποι του δήμου Άργους- Μυκηνών εκπρόσωποι συνεταιρισμών , γεωπόνοι και υπηρεσιακοί παράγοντες , επισημαίνοντας όλοι ότι για την πρόσφατη ζημιά στα μανταρίνια μοναδική αιτία ήταν οι παρατεταμένες βροχοπτώσεις , γεγονός που επιτρέπει στον ΕΛΓΑ την καταβολή αποζημιώσεων.

Από την πλευρά του ο πρόεδρος του ΕΛΓΑ κ. Φάνης Κουρεμπές τόνισε ότι λόγω και την κλιματικής αλλαγής υπάρχουν προβλήματα στην παραγωγή, γενικότερα, και ήδη ο Οργανισμός -και το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης – έχουν ζητήσει από την Ευρωπαϊκή Ένωση επιπλέον χρηματοδότηση για την κάλυψη ζημιών από φυσικά φαινόμενα που μέχρι τώρα δεν κάλυπτε ο κανονισμός του ΕΛΓΑ.

Ως προς το αίτημα των αγροτών της Αργολίδος δήλωσε ότι θα το εξετάσει σε συνεργασία με τους αρμόδιους υπηρεσιακούς παράγοντες και ότι την προσεχή Δευτέρα 19 του μηνός θα υπάρξει η σχετική απάντηση.

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος