Φυσικό αέριο για Μεγαλόπολη και Τρίπολη

Συνάντηση στην Τρίπολη με το Σύμβουλο διοίκησης της εταιρείας διανομής φυσικού αερίου, είχαν πρόσφατα οι εκπρόσωποι του Επιμελητηρίου Αρκαδίας και του Εμπορικού Συλλόγου Τρίπολης.

Ενημερώθηκαν για το σχέδιο της εταιρείας, όσον αφορά στην τροφοδοσία των δήμων Τρίπολης και Μεγαλόπολης με φυσικό αέριο. Σύμφωνα με την ανακοίνωση του Επιμελητηρίου, η επέκταση του φυσικού αερίου θα γίνει με ελκυστικούς όρους για τους καταναλωτές.

Η εταιρία σχεδιάζει την άμεση έναρξη του κατασκευαστικού έργου, τόσο στην Τρίπολη όσο και στη Μεγαλόπολη, όπου η μετάβαση από την τηλεθέρμανση στο φυσικό αέριο, εκτιμάται ότι θα ολοκληρωθεί εντός του 2022 και θα υποστηριχθεί με πόρους ΕΣΠΑ. Έτσι οι επιχειρήσεις και οι πολίτες δεν θα έχουν κόστος σύνδεσης, λόγω της χρηματοδότησης του προγράμματος.

Αντίστοιχη δυνατότητα απαλλαγής από το κόστος του τέλους σύνδεσης μπορεί να υπάρξει και για την πόλη της Τρίπολης, εφόσον αιτηθεί χρηματοδότηση από πόρους του ΕΣΠΑ.

Τέλος, συζητήθηκε το ενδεχόμενο να δημιουργηθεί από κοινού ένα πρόγραμμα επιμόρφωσης για τα μέλη του Επιμελητηρίου, που θα μπορούσαν να ασχοληθούν με το φυσικό αέριο.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Γίνε μέλος στο κανάλι μας στο Viber

Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος