Φίλιππος Σαχινίδης από Τρίπολη: “Το ΠΑΣΟΚ – ΚΙΝΑΛ μπορεί να λύσει το θεσμικό κενό που προέκυψε από τις βουλευτικές εκλογές του 2023”

Επίσκεψη στην Αρκαδία πραγματοποίησε ο υποψήφιος ευρωβουλευτής του ΠΑΣΟΚ – ΚΙΝΑΛ Φίλιππος Σαχινίδης, ο οποίος βρέθηκε, συγκεκριμένα, στη Μεγαλόπολη και στην Τρίπολη.

Στην περιοχή της Μεγαλόπολης, ενημερώθηκε και συζήτησε τα θέματα και τα προβλήματα που έχουν προκύψει με αφορμή την απολιγνιτοποίηση και την εφαρμογή του Σχεδίου της Δίκαιης Αναπτυξιακής Μετάβασης.

Στην Τρίπολη, παραχώρησε συνέντευξη Τύπου, ενώ, αμέσως μετά, μίλησε σε ανοιχτή εκδήλωση της Νομαρχιακής Επιτροπής, στο ” Μεγάλο Καφενείο ” της Αρκαδικής πρωτεύουσας.

Ζητώ απ’ τους πολίτες να πάνε μαζικά να ψηφίσουν. Τους ζητώ να στείλουν ένα ηχηρό μήνυμα στην κυβέρνηση της Ν.Δ. και να επιλέξουν το ΠΑΣΟΚ – ΚΙΝΑΛ, ώστε αυτό, να μπορέσει να λύσει το θεσμικό κενό που προέκυψε απ’ τις εθνικές εκλογές του 23. Η χώρα χρειάζεται μία ισχυρή αξιωματική αντιπολίτευση “, είπε με έμφαση ο πρώην υπουργός Οικονομικών.

Μάλιστα, χαρακτήρισε αυτό που συμβαίνει στη Βουλή, μετά και την τελευταία αποτύπωση της δύναμης των κομμάτων, ως ” κολοβή κοινοβουλευτική δημοκρατία ”.

Για τις εκλογές του Ιουνίου και για τα οικονομικά της χώρας, ο Φίλιππος Σαχινίδης, τόνισε τα εξής: ” Είναι μία καθοριστική μάχη για την Ελλάδα και την Ευρώπη. Πρέπει να γίνει αναθεώρηση της ΚΑΠ, να δημιουργηθεί το μόνιμο Ταμείο Διαχείρισης Κρίσεων πρέπει να καταπολεμηθούν οι τοπικές και περιφερειακές ανισότητες. Αυτό που εφαρμόζεται στη Μεγαλόπολη δεν είναι Δίκαιη Αναπτυξιακή Μετάβαση, αλλά άδικη μετάβαση. Δεν είναι επιλέξιμοι οι αγρότες, οι πολύ μικρές και οι μικρές επιχειρήσεις. Δεν έγινε διαβούλευση και δεν ρωτήθηκαν οι δήμοι, οι περιφέρειες, οι τοπικές κοινωνίες για την κατεύθυνση των πόρων του Ταμείου Ανάκαμψης. Δεν έγινε κανένας διάλογος. Αλλά και στα δημοσιονομικά της χώρας, αυτά θα καθοριστούν σε συνάρτηση με τις πολιτικές επιλογές. Οι δημοσιονομικοί κανόνες επέστρεψαν. Θέλουμε το 2 % του ΑΕΠ ως πλεόνασμα, αλλά και το δημόσιο χρέος είναι κάτι πολύ σοβαρό. Στα 360 δισ. έχει φτάσει αυτό για την γενική κυβέρνησης¨.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος