Φεστιβάλ ρίψεων Τρίπολης: Βολή στα 73.26 μ. ο σφυροβόλος Γιώργος Παπαναστασίου

Με καλύτερη βολή στα 73.26, ο ταλαντούχος σφυροβόλος του ΓΣ Κηφισιάς, Γιώργος Παπαναστασίου, κέρδισε τη σφυροβολία ανδρών, στην Τρίπολη.

Μετά το 75.74 στα Παπαναστάσεια, ο πρωταθλητής του Αλέξανδρου Παπαδημητρίου, είχε μία ακόμα πρωτιά, στην Τρίπολη, αυτή τη φορά (Φεστιβάλ Ρίψεων ” Μανώλης Μανωλόπουλος ”). Δεύτερη θέση για Κώστα Ζάλτο με 71.83 (SB) και τρίτη θέση για τον Ορέστη Ντουσάκη (71.67) του ΓΣ Ελευθέριος Βενιζέλος. Ο Κύπριος Αλέξανδρος Πουρσανίδης έριξε 63.00 μ. Δεν συμμετείχαν οι Φραντζεσκάκης και Αναστασάκης. Τις απονομές των μεταλλίων στη σφύρα ανδρών, πραγματοποίησε η πρόεδρος του ΣΕΓΑΣ Σοφία Σακοράφα, που βρέθηκε στην Τρίπολη και στο Φεστιβάλ Ρίψεων. Στο δίσκο, ο Αρκάς, Ιάσονας Θανόπουλος του ΠΑΟ, είχε βολή στα 52.15. Στον ακοντισμό, ο Γιώργος Χριστακάκος του ΠΑΟ, είχε βολή στα 70.14 μ. Στη σφαίρα γυναικών, η έμπειρη Μαρία Μαγκούλια έριξε 16.53 μ. και ήταν πρώτη. ΄Πραγματοποίησε μία νέα καλή εμφάνιση, μετά τα 17.00 μ. που είχε πριν λίγες ημέρες. Η Καλλιόπη Μειμάρη, στο ακόντιο γυναικών έριξε 41.85 μ.

Στη σφύρα των Κ 18, ο Πέτρος Κασσαβήτας, είχε βολή στα 75,20 μ. βελτιώνοντας το ατομικό του ρεκόρ, Δεύτερος ήταν ο Ανδρέας Αποστολάκος με 72,20 μ. Οι δύο αυτοί ρίπτες, θα πάνε στο Ευρωπαικό Πρωτάθλημα Κ 18 στο Ριέτι. Στη σφύρα γυναικών, η Νέντμπεργκ (ζει και γυμνάζεται στην Ελλάδα), ήταν πρώτη, με βολή 69,63 μ. Δεύτερη ήταν η Παρασκευή Πουλλή, με 62,76 μ. και τρίτη ήταν ο Αλεξάνδρα Τσερνόβα, με 59,90 μ. Τέλος, στη σφύρα των Κ 18, η Κάρτσωνα, κέρδισε με βολή στα 62,28 μ.

Λόγω αρκετών άλλων αγώνων, δεν υπήρξαν συμμετοχές, ανάλογες του πρόσφατου παρελθόντος. Το φεστιβάλ, επίσης, έπεσε και σε περίοδο εξετάσεων των παιδιών. Διοργανωτής του φεστιβάλ ήταν η ΕΑΣ ΣΕΓΑΣ Περιφέρειας Πελοποννήσου. Υποστηρίχτηκε οικονομικά, απ΄ την Περιφέρεια της Πελοποννήσου και απ΄ το δήμο της Τρίπολης. Στο Φεστιβάλ, βρέθηκε ο βουλευτής Αρκαδίας του ΠΑΣΟΚ – ΚΙΝΑΛ, Βαγγέλης Γιαννακούρας, αλλά και η άλλοτε πρωταθλήτρια της σφύρας, Αλεξάνδρα Παπαγεωργίου. Οι άνθρωποι της ΕΑΣ ΣΕΓΑΣ, σε συνεννόηση με τον κεντρικό ΣΕΓΑΣ και την Αυτοδιοίκηση, έχουν αποφασίσει να προχωρήσουν, απ’ του χρόνου, σε κινήσεις που θα μετατρέψουν την εσπερίδα ρίψεων της Τρίπολης, σε ένα ελκυστικό φεστιβάλ στίβου, σε μία εορτή του αθλητισμού. Θα γίνει προσπάθεια εμπλουτισμού του φεστιβάλ, ενώ, θα προωθηθούν και δράσεις που θα διαφημίσουν και θα επικοινωνήσουν την διοργάνωση, ώστε αυτή, να αλλάξει εικόνα και να προσελκύσει περισσότερους αθλητές και κοινό στην εξέδρα του δημοτικού σταδίου Τρίπολης.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Γίνε μέλος στο κανάλι μας στο Viber

Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος