Εξόρμηση ΣΑΟΟ στον μυθικό Ερύμανθο

Συνεχίζοντας τις εξορμήσεις του σε λιγότερο γνωστές κορυφές, ο Σύλλογος Αρκάδων Ορειβατών Οικολόγων (ΣΑΟΟ) θα εξορμήσει στη νοτιότερη κορυφή του μυθικού Ερυμάνθου, Άγιο Κωνσταντίνο (1620 μ.), την Κυριακή 17 Απριλίου 2022.

Ξεκινώντας από το ιστορικό, περικυκλωμένο από πλατάνια και δρυς Λιβάρζτι (850 μ.), που δεν πάτησε το πόδι του ποτέ Τούρκος, πατρίδα πολλών αγωνιστών του 1821, με τις πλούσιες και αστείρευτες πηγές του και τους παλιούς νερόμυλους και ταμπακόμυλους, θα ακολουθήσουμε αρχικά χωματόδρομο μέχρι το εξωκκλήσι του Αγίου Κωνσταντίνου, όπου θα τερματίσει η πρώτη πορεία, διάρκειας 3 ωρών με επιστροφή στο Λιβάρτζι, κατηγορίας Α΄.

Στη συνέχεια θα ανηφορίσουμε προς την κορυφή Άγιος Κωνσταντίνος(1620 μ.), μέσα από μονοπάτι και θα επιστρέψουμε στο Λιβάρτζι για να απολαύουμε τοπικές λιχουδιές στην πλατεία με τα τρεχούμενα νερά. Η διάρκεια αυτής της πορείας είναι 6 περίπου ώρες με επιστροφή, κατηγορίας B΄.

Αναχώρηση λεωφορείου στις 8 π.μ της Κυριακής από την πλατεία Κολοκοτρώνη της Τρίπολης.

Πληροφορίες – δηλώσεις συμμετοχής στα γραφεία του ΣΑΟΟ, Β. Δεκάζου 9-11, τηλ.: 2710234980 (βραδινές ώρες), email: saootrip@gmail.com, www.saoo.gr.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος