Εξόρμηση ΣΑΟΟ στον μυθικό Ερύμανθο

Ο Σύλλογος Αρκάδων Ορειβατων Οικολόγων (ΣΑΟΟ) εξορμά την Κυριακή 9 Οκτωβρίου 2022 στο μυθικό βουνό του Ερυμάνθου, στα σύνορα Ηλείας και Αχαΐας.

Ο Ερύμανθος είναι ένα επίμηκες βουνό με πολλές κορυφές, σε αρκετές από τις οποίες έχει ανέβει ο Σύλλογός μας, με πλούσια χλωρίδα και πανίδα. Είναι γνωστός και από τη μυθολογία, αφού εκεί ο Ηρακλής πραγματοποίησε τον τέταρτο άθλο του, εξοντώνοντας τον Ερυμάνθιο Κάπρο.

Στον Ερύμανθο, επίσης, ο μυθικός Αρκάς συνάντησε τη μητέρα του Καλλιστώ, με τη μορφή αρκούδας, και, για να μην την σκοτώσει, ο Δίας μεταμόρφωσα τον Αρκάδα σε αρκουδάκι και μεταφέροντας και τους δυο στον ουρανό, τους μεταμόρφωσε σε αστερισμούς, υπό την προστασία του Αρκτούρου. Από τότε η Καλλιστώ είναι η Μεγάλη Άρκτος και ο Αρκάς η Μικρή Άρκτος.

Θα γίνουν δύο πορείες, με το ίδιο σημείο εκκίνησης (υψόμετρο 1000 μ. περίπου), 4 χιλιόμετρα περίπου μετά το χωριό Μάνεσι, επί της επαρχιακής οδού Καλαβρύτων – Πατρών.

Αρχικά θα περπατήσουμε σε χωματόδρομο, για 2,5 περίπου χιλιόμετρα, με κατεύθυνση την κατασκήνωση Ροδέα. Λίγο πριν την κατασκήνωση ξεκινά μονοπάτι που θα μας οδηγήσει σε πέτρινη βρύση και μετά σε στάνη και ποτίστρες (1400 μ.) Mέχρι εδώ θα ανέβει η β΄ ομάδα, η οποία θα επιστέψει από τα ίδια. Διάρκεια πορείας 4 ώρες, μήκος 7 χιλιόμετρα, υψομετρική διαφορά 500 μ.

Η Α΄ ομάδα θα συνεχίσει μέσα από λούκι και αφού περάσει το διάσελο, θα ανέβει στην κορυφή Μονοδένδρι ή Δόντι [1822 μ.]. Διάρκεια πορείας 6.30 ώρες, μήκος 8 χιλιόμετρα, υψομετρική διαφορά 900 μ.

Αναχώρηση λεωφορείου στις 7 το πρωί της Κυριακής από την πλατεία Κολοκοτρώνη της Τρίπολης.

Πληροφορίες – δηλώσεις συμμετοχής στα γραφεία του Συλλόγου, Β. Δεκάζου 9-11, τηλ.: 2710234980, email: saootrip@gmail.com, saoo.gr.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος