Εξόρμηση ΣΑΟΟ στο φαράγγι του Λούσιου

Ο Σύλλογος Αρκάδων Ορειβατών Οικολόγων (ΣΑΟΟ) εξορμά στο μαγευτικό φαράγγι του Λούσιου, ζωντανό μνημείο φυσικού, θρησκευτικού και αρχαιολογικού ενδιαφέροντος, την Κυριακή 13 Ιουνίου 2021.

Είναι μια θαυμάσια ευκαιρία να διασχίσετε ένα εξαιρετικού κάλλους φαράγγι, από τα ομορφότερα της Ελλάδας, και να απολαύσετε το παρθένο φυσικό περιβάλλον, τα βυζαντινά μοναστήρια, τα ερείπια του Ασκληπιείου και της Ακρόπολης της Γόρτυνας, να ακούσετε το κελάδισμα των πουλιών και το κελάρυσμα του νερού σε όλη, σχεδόν, τη διαδρομή.

Θα γίνουν δύο πορείες.

Α΄ πορεία: Δημητσάνα – Μονή Φιλοσόφου – Κρυφό Σχολειό – Μονή Προδρόμου – Αρχαία Γόρτυνα. Ώρες: 4.30, κατηγορία: A+.

Β΄ πορεία: Δημητσάνα – Μoνή Φιλοσόφου – Μονή Προδρόμου – Aρχαία Γόρτυνα – Ακρόπoλη (κυκλώπεια τείχη) – Mονή Kαλαμίου – παραποτάμιος Λούσιος – Γέφυρα Ατσιχώλου. Ώρες: 7, κατηγορία: B.

Αναχώρηση λεωφορείου στις 7 π.μ. της Κυριακής, από την πλατεία Αγίου Βασιλείου της Τρίπολης.

Πληροφορίες – δηλώσεις συμμετοχής στα γραφεία του Συλλόγου, Β. Δεκάζου 9-11, τηλ.: 2710234980 (βραδινές ώρες), e-mail: saootrip@gmail.com, www.saoo.gr.

Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ