Πέντε συλλήψεις για κλοπές στη Λακωνία

Εξιχνιάστηκαν, ύστερα από μεθοδική έρευνα του Τμήματος Ασφαλείας Σπάρτης, σε συνεργασία με το Αστυνομικό Τμήμα Ευρώτα, οχτώ περιπτώσεις κλοπών και αποπειρών αυτών, στην ευρύτερη περιοχή των δήμων Ευρώτα και Σπάρτης.

Για τις υποθέσεις αυτές, συνελήφθησαν πέντε ημεδαποί, ηλικίας 17, 18, 19 ετών, αντίστοιχα, καθώς και δύο ανήλικοι, σε βάρος των οποίων σχηματίσθηκε δικογραφία για διακεκριμένες περιπτώσεις κλοπών και αποπειρών αυτών.

Ειδικότερα, στο πλαίσιο της εμπεριστατωμένης αστυνομικής διερεύνησης που διεξήχθη από το Τμήμα Ασφαλείας Σπάρτης, σε συνεργασία με το Αστυνομικό Τμήμα Ευρώτα και μετά από κατάλληλη αξιολόγηση και αξιοποίηση στοιχείων, προέκυψε ότι κατά το χρονικό διάστημα από την 26.12.2021 έως και την 13.1.2022, στην ευρύτερη περιοχή των δήμων Ευρώτα και Σπάρτης, διέπραξαν τρεις περιπτώσεις κλοπών και πέντε περιπτώσεις αποπειρών κλοπών σε οικίες.

Aστυνομικοί της Ομάδας Δίκυκλης Αστυνόμευσης Λακωνίας, εντόπισαν τους ανωτέρω, σε τοπική κοινότητα του δήμου Σπάρτης και πραγματοποίησαν έρευνα σε όχημα που χρησιμοποιούσαν για τη διάπραξη των κλοπών, όπου βρέθηκαν και κατασχέθηκαν εργαλεία διάρρηξης, ενώ κατασχέθηκε και το όχημα, ως μέσο τέλεσης αξιόποινων πράξεων.

Από την παραπάνω εγκληματική τους δράση, είχαν αφαιρέσει χρυσαφικά και χρήματα, η συνολική αξία των οποίων ξεπερνά τις 4.000 ευρώ, σύμφωνα με τους ιδιοκτήτες τους.

Οι δράστες θα οδηγηθούν στον Εισαγγελέα Πρωτοδικών Σπάρτης, ενώ η αστυνομική έρευνα και το προανακριτικό έργο, συνεχίζονται από το Τμήμα Ασφαλείας Σπάρτης, για την εξακρίβωση της τυχόν συμμετοχής τους, σε διάπραξη παρόμοιων αδικημάτων.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος