«Εβδομάδα Οδικής Ασφάλειας» – Εκστρατεία ενημέρωσης παιδιών και ενηλίκων στην Κόρινθο

Ολοκληρώθηκε η «Εβδομάδα Οδικής Ασφάλειας», μία εκστρατεία ενημέρωσης παιδιών και ενηλίκων, με θέμα «Σώστε Ζωές», που διοργάνωσε το Τμήμα Τροχαίας Κορίνθου της Διεύθυνση Αστυνομίας Κορινθίας, από κοινού με το Δήμο Κορινθίων και τη συνεργασία του Ινστιτούτου Οδικής Ασφάλειας «Πάνος Μυλωνάς» και με την υποστήριξη της «Ολυμπίας Οδού».

Η συγκεκριμένη δράση, εντάσσεται σε ένα ευρύτερο πλέγμα ειδικών δράσεων, που αναπτύσσουν οι υπηρεσίες της Ελληνικής Αστυνομίας, με σκοπό να έλθουν πιο κοντά στον πολίτη, να ενημερώσουν και να προστατεύσουν το κοινωνικό σύνολο.

Η εκστρατεία απευθυνόταν σε μαθητές Λυκείων, Γυμνασίων και Δημοτικών Σχολείων, της ευρύτερης περιοχής της Κορινθίας, σε συλλόγους γονέων και κηδεμόνων, καθώς και στο ευρύτερο κοινό.

Καθ’ όλη τη διάρκεια της ενημερωτικής εκστρατείας, πραγματοποιήθηκαν διαλέξεις από έμπειρους αξιωματικούς του Τμήματος Τροχαίας Κορίνθου και της Διεύθυνσης Αστυνομίας Κορινθίας, στις ακόλουθες θεματικές ενότητες:

• Οδική Ασφάλεια-Τροχαία Ατυχήματα,
• Οδική Συμπεριφορά και Ασφάλεια,
• Γνωριμία με τα οχήματα της Ελληνικής Αστυνομίας (περιπολικά-μοτοσικλέτες-γερανοφόρα οχήματα).

Οι διαλέξεις πραγματοποιήθηκαν, σε ειδικά διαμορφωμένους εσωτερικούς και εξωτερικούς χώρους, που είχαν δημιουργηθεί στο Δημοτικό Θέατρο Κορίνθου, στους οποίου οι μαθητές είχαν τη δυνατότητα με τη βοήθεια οπτικοακουστικού υλικού, αλλά και μέσα από τη διαπροσωπική επικοινωνία με καταρτισμένο αστυνομικό προσωπικό, να ενημερωθούν για τις προαναφερόμενες ενότητες.

Οι μαθητές, αλλά και οι επισκέπτες, είχαν τη δυνατότητα να περιηγηθούν στους χώρους, όπου προβάλλονταν φωτογραφίες και βίντεο που αφορούσαν θέματα οδικής ασφάλειας, σε ειδικά διαμορφωμένο πάρκο κυκλοφοριακής αγωγής, σε εκθέσεις όπου υπήρχαν οχήματα εμπλεκόμενων σε τροχαία ατυχήματα, αγωνιστικά οχήματα καθώς και κειμήλια οργάνων τροχαίας.

«Εβδομάδα Οδικής Ασφάλειας» – Εκστρατεία ενημέρωσης παιδιών και ενηλίκων στην Κόρινθο
Ελληνική Αστυνομία

Παράλληλα, μπορούσαν να χρησιμοποιήσουν προσομοιωτές πρόσκρουσης – ανατροπής και γυαλιά προσομοίωσης μέθης και ναρκωτικών ουσιών, που προσέδωσαν διαδραστικότητα και αρτιότερη ενημέρωση στους επισκέπτες για θέματα οδικής ασφάλειας.

Η εκστρατεία κορυφώθηκε, στο Δημοτικό Θέατρο Κορίνθου, με εισηγήσεις από το Γενικό Περιφερειακό Αστυνομικό Διευθυντή Πελοποννήσου Ταξίαρχο Παναγιώτη Πούπουζα, τη Διοικητή του Τμήματος Τροχαίας Κορίνθου, Αστυνόμο Β΄ Αγλαΐα Τσίτου, την ιδρύτρια του Ινστιτούτου Οδικής Ασφάλειας «Πάνος Μυλωνάς», Βασιλική Δανέλλη-Μυλωνά, τον υπεύθυνο ασφαλείας του «ΡΑΛΛΥ ΑΚΡΟΠΟΛΙΣ» Νικόλαο Πασαλή, τον Παγκόσμιο Πρωταθλητή Στίβου, κάτοχου του παγκόσμιου ρεκόρ στο «άλμα εις μήκος», στην κατηγορία Τ-62 και Παραολυμπιονίκη στην ίδια κατηγορία, στους Ολυμπιακούς Αγώνες «Τόκιο 2020», Στυλιανό Μαλακόπουλο, τις οποίες παρακολούθησε πλήθος κόσμου.

Συνολικά,  ενημερώθηκαν περισσότεροι από 1.300 μαθητές της Πρωτοβάθμιας και της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης της Π.Ε. Κορινθίας, ενώ τους διανεμήθηκε και σχετικό έντυπο ενημερωτικό υλικό.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος