Ετοιμασίες για τα έργα οδικής ασφάλειας στην Περιφέρεια Πελοποννήσου

Τηλεδιάσκεψη, με τη συμμετοχή των 5 χωρικών αντιπεριφερειαρχών, όπως και των προϊσταμένων των Διευθύνσεων Τεχνικών ‘Εργων των Π.Ε. και της έδρας, συγκάλεσε ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου Παναγιώτης Νίκας.

Στην σύσκεψη, έγινε προετοιμασία για την εγκατάσταση των 25 φωτεινών πινακίδων μεταβλητών μηνυμάτων, σε καίρια σημεία του εθνικού οδικού δικτύου της Περιφέρειας.

Θα τοποθετηθούν 5 τέτοιες ηλεκτρονικές πινακίδες, ανά Περιφερειακή Ενότητα – σε κομβικά σημεία της κάθε Π.Ε. – προκειμένου να εξυπηρετούν τους οδηγούς, με μηνύματα πολιτικής προστασίας, κατάστασης του οδικού δικτύου κ.α.

Με δεδομένο, ότι ξεκινά άμεσα, η εργολαβία για την εγκατάσταση του φωτισμού με led, στο οδικό δίκτυο της Περιφέρειας, ο περιφερειάρχης, κάλεσε τις αρμόδιες υπηρεσίες να παρακολουθούν τις εργασίες.

Ζήτησε, ακόμα, να προχωρήσει άμεσα, η εκπόνηση μελετών από τις 5 Διευθύνσεις Τ.Ε. για παρεμβάσεις σε όσες γέφυρες – στο οδικό δίκτυο των 5 Περιφερειακών Ενοτήτων – έχει διαπιστωθεί, κατ’ αρχήν πρόβλημα, με βάση την σχετική τεχνική έκθεση, που συνέταξε το Περιφερειακό Τμήμα Πελοποννήσου του Τεχνικού Επιμελητηρίου, στο πλαίσιο προγραμματικής σύμβασης.

Σύντομα, θα έρθουν και χρήματα απ’ το Υπουργείο Εσωτερικών για το θέμα των έργων της οδικής ασφάλειας.

Τέλος, έγινε αναφορά στην ποιότητα των ασφαλτοστρώσεων, ενώ, μέχρι τα Χριστούγεννα, θα πρέπει να έχει ολοκληρωθεί η εργολαβία που έχει να κάνει με την οριζόντια και με την κάθετη σήμανση του εθνικού και επαρχιακού δικτύου.

Επίσης, η Περιφέρεια, ετοιμάζει και το νέο τεχνικό πρόγραμμά της.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος