Εσπερίδα για την κλιματική κρίση οργάνωσε στην Τρίπολη η παράταξη του Μ. Μάκαρη

Εσπερίδα με θέμα την κλιματική κρίση, οργάνωσε στην Τρίπολη και στο Εργατικό Κέντρο, η περιφερειακή παράταξη “Πρώτα η Πελοπόννησος”, του Μανώλη Μάκαρη.

Προσκεκλημένοι ομιλητές ήταν η Βάσω Κοτρώνη, φυσικός – μετεωρολόγος, διευθύντρια ερευνών του Εθνικού Αστεροσκοπείου, Σταύρος Αραχωβίτης, πρώην βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ Π.Σ. Λακωνίας, πρώην υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, γεωπόνος και Θεόδωρος Πλέσσιας, δασολόγος.

Παρευρέθηκαν στην εκδήλωση μέλη του ΣΥΡΙΖΑ Π.Σ., αλλά και υποψήφιοι περιφερειακοί σύμβουλοι απ’ όλες τις Περιφερειακές Ενότητες. Παρόντας ήταν και ο βουλευτής Κορινθίας του ΣΥΡΙΖΑ Π.Σ. Γιώργος Ψυχογιός, αλλά και ο Φάνης Κουρεμπές (πρώην πρόεδρος του ΕΛΓΑ).

Μετά τις εισηγήσεις, ακούστηκαν και οι προτάσεις της παράταξης.

Ο Μανώλης Μάκαρης, μίλησε για δημιουργία περιφερειακού ταμείου πρόληψης και αποκατάστασης φυσικών καταστροφών, για ολοκληρωμένο, στρατηγικό σχεδιασμό αντιπλημμυρικής προστασίας και επικαιροποίηση σχεδίων αντιπλημμυρικού και αντιπυρικού κινδύνου. Αναφέρθηκε στην ανάγκη για αντιμετώπιση των φαινομένων διάβρωσης της ακτογραμμής της Πελοποννήσου, για την θεσμοθέτηση και τον καθορισμό χρήσεων γης και για ανεξάρτητη και μόνιμη αρχή πρόληψης και προστασίας απ’ τις φυσικές καταστροφές, αλλά και για χάραξη νέων σχεδίων προστασίας. Τέλος, επισήμανε την ανάγκη για ξεκαθάρισμα των ρόλων, μεταξύ των εμπλεκόμενων φορέων της Πολιτικής Προστασίας.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Γίνε μέλος στο κανάλι μας στο Viber

Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος