Έρχεται το adventure week Peloponnese marketplace. Στο πλαίσιο αυτής της διοργάνωσης, θα γίνει την Τρίτη, 12 Μαϊου 2026, σε ξενοδοχείο του Μυστρά Λακωνίας, σχετικό δρώμενο. Θα είναι μία βασική δράση, B2B. Η Περιφέρεια της Πελοποννήσου, σε συνεργασία με την ΑΤΤΑ και τον ΕΟΤ, οργανώνουν αυτό το εβδομαδιαίο δρώμενο. Μία διεθνής πρωτοβουλία για τον σύγχρονο τουρισμό περιπέτειας, με έμφαση στην εμπειρία και τη βιωσιμότητα. Το Marketplace, δημιουργεί ένα περιβάλλον επαγγελματικής δικτύωσης, φέρνοντας σε άμεση επαφή, διεθνείς tour operators, travel designers και travel media με το οικοσύστημα του τουρισμού της Πελοποννήσου.
Στο Marketplace του AdventureWEEK Peloponnese 2026, συμμετέχουν 18 διεθνείς αγοραστές τουριστικών υπηρεσιών (tour operators και travel designers), από βασικές αγορές της Ευρώπης και της Βόρειας Αμερικής, όπως οι Ηνωμένες Πολιτείες, το Ηνωμένο Βασίλειο, η Γαλλία, ο Καναδάς, η Ολλανδία, η Ιταλία και η Πολωνία. Πρόκειται για επαγγελματίες με ισχυρή παρουσία στον σχεδιασμό και την προώθηση σύγχρονων, βιωματικών ταξιδιωτικών προϊόντων, με έμφαση στον τουρισμό περιπέτειας, τη φύση, την ευεξία και τις αυθεντικές εμπειρίες.
Την εικόνα, συμπληρώνει η παρουσία 12 ξένων δημοσιογράφων και δημιουργών περιεχομένου, οι οποίοι έχουν συνεργαστεί και συνεργάζονται με μέσα παγκόσμιας εμβέλειας, όπως τα Condé Nast Traveler, Travel + Leisure, Vogue, National Geographic Traveler, Forbes, The Guardian και άλλα δίκτυα υψηλής επιρροής, ενισχύοντας ουσιαστικά τη διεθνή προβολή της Πελοποννήσου με στοχευμένη και υψηλής ποιότητας δημοσιότητα. Το Marketplace, αποτελεί τον πυρήνα της επιχειρηματικής διάστασης του AdventureWEEK, λειτουργώντας ως πλατφόρμα ουσιαστικής διασύνδεσης, μεταξύ του προορισμού και των διεθνών αγορών και δημιουργώντας τις προϋποθέσεις για νέες συνεργασίες, την ανάπτυξη ανταγωνιστικών τουριστικών προϊόντων και τη μακροπρόθεσμη ενίσχυση της εξωστρέφειας της Πελοποννήσου.
Ο αντιπεριφερειάρχης Τουρισμού Θάνος Μιχελόγγονας σημειώνει: “Το AdventureWEEK Peloponnese Marketplace αποτελεί μια εξαιρετική ευκαιρία για τους επαγγελματίες του τουρισμού της Πελοποννήσου να συνδεθούν ουσιαστικά με τη διεθνή αγορά. Για πρώτη φορά, καταξιωμένοι tour operators και εξειδικευμένα media στον χώρο του adventure travel επισκέπτονται την περιοχή μας όχι μόνο για να γνωρίσουν τον προορισμό, αλλά και για να συμμετάσχουν σε οργανωμένες B2B συναντήσεις με τοπικούς επαγγελματίες. Όπως έχει επισημάνει και ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου κ. Δημήτρης Πτωχός, η φιλοξενία του AdventureWEEK Peloponnese αποτελεί ένα σημαντικό βήμα για τη διεθνή προβολή της Πελοποννήσου ως προορισμού αυθεντικών εμπειριών και βιώσιμου τουρισμού. Μέσα από δράσεις όπως το Marketplace, δημιουργούμε ουσιαστικές ευκαιρίες συνεργασίας που ενισχύουν την εξωστρέφεια της περιοχής και συμβάλλουν στην ανάπτυξη ενός σύγχρονου και ανταγωνιστικού τουριστικού προϊόντος. Στόχος μας είναι να αναδείξουμε τον πλούτο των εμπειριών που προσφέρει η Πελοπόννησος και να δημιουργήσουμε τις βάσεις για νέες, δυναμικές συνεργασίες που θα έχουν διάρκεια και πραγματικό αντίκτυπο για την τοπική οικονομία“.
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Γίνε μέλος στο κανάλι μας στο Viber
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος