Ερώτηση Βελόπουλου για το βιοτεχνικό πάρκο Μεγαλόπολης

Ερώτηση προς τους Υπουργούς Ανάπτυξης, Επενδύσεων κ. Άδωνι Γεωργιάδη, Περιβάλλοντος, Ενέργειας κ. Κωστή Χατζηδάκη και Εσωτερικών κ. Τάκη Θεοδωρικάκο, κατέθεσε ο Πρόεδρος της ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΛΥΣΗΣ, Βουλευτής Λάρισας  Κυριάκος Βελόπουλος, σχετικά με το Βιοτεχνικό Πάρκο Μεγαλόπολης, στην Αρκαδία.

Τα ερωτήματα που θέτει ο κ. Βελόπουλος, στους αρμόδιους υπουργούς, είναι τα ακόλουθα:

(…) 1. Ποια είναι τα συμπεράσματα και οι αποφάσεις, που ενδεχομένως ελήφθησαν κατά το πέρας της ως άνω τηλεδιάσκεψης, με δεδομένο την βούληση της Κυβέρνησης να κλείσουν, τα επόμενα χρόνια, ηλεκτροπαραγωγικές μονάδες της «ΔΕΗ», στη Μεγαλόπολη και στην Δυτική Μακεδονία;;

2. Ποιες είναι οι προτάσεις βραχυπρόθεσμων έργων, που σας έχουν προταθεί για την δημιουργία του Βιοτεχνικού Πάρκου Μεγαλόπολης, ως άνω και ποιες οι αντίστοιχες για την Περιφέρεια Δυτικής. Μακεδονίας, όπου αφορά στις εκτάσεις, επί των οποίων βρίσκονται οι ηλεκτροπαραγωγικές μονάδες που θα κλείσουν;

3. Ποιο είναι το υπάρχον χρονοδιάγραμμα διακοπής λειτουργίας λιγνιτικών ή άλλων μονάδων της ΔΕΗ σε Μεγαλόπολη, Δυτική Μακεδονία ή αλλού στην Ελληνική Επικράτεια, ποιες είναι οι σχετικές υπό διακοπή μονάδες και πώς θα αναπληρωθούν αυτές ενεργειακά, βάση του σχεδιασμού του καθ΄ ύλην αρμόδιου Υπουργείου;”

πηγή φωτό: ερτ (αρχείο)

Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ