Ερώτηση Κώστα Κόλλια για το θέμα της χορήγησης σύνταξης στους ασφαλισμένους του πρώην ΟΓΑ

Ερώτηση προς τον Υπουργό Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων, Κωστή Χατζηδάκη, κατέθεσε ο βουλευτής της Ν.Δ. στην Κορινθία, Κώστας Κόλλιας, με αφορμή το θέμα που έχει να κάνει με την χορήγηση της σύνταξης στους ασφαλισμένους του πρώην ΟΓΑ.

Ο βουλευτής ρωτά τον Υπουργό, εάν προτίθεται να αναλάβει πρωτοβουλίες για την αύξηση του ορίου των οφειλών των ασφαλισμένων αγροτών, απ’ τις 6.000 ευρώ τουλάχιστον στις 10.000 ευρώ.

Ο βουλευτής, μεταξύ άλλων, αναφέρει: “Η χορήγηση της σύνταξης είναι δυνατή, εφόσον το συνολικά οφειλόμενο προς τον ΕΦΚΑ ποσό από εισφορές των ασφαλισμένων για όλους τους ασφαλιστικούς οργανισμούς (τέως Ο.Α.Ε.Ε., τέως Ε.Τ.Α.Α.) ανέρχεται στις 20.000 ευρώ, και ειδικά για τους ασφαλισμένους του τέως Ο.Γ.Α. στις 6.000 ευρώ”.

Ο Κώστας Κόλλιας, περιγράφει και τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν σήμερα οι αγρότες. Κάνει λόγο για δυσβάσταχτες συνθήκες που έχουν πλήξει δραματικά όλο αυτό το διάστημα το εισόδημά τους, με κυριότερες τις επιπτώσεις της πανδημίας, τα πολλά ακραία καιρικά φαινόμενα, την καλπάζουσα κλιματική αλλαγή, αλλά και την εκτόξευση του κόστους παραγωγής και τις ανατιμήσεις, στο πλαίσιο της μεγάλης παγκόσμιας ενεργειακής κρίσης.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος