Εργατικό Κέντρο Αρκαδίας: “Άμεσος καταλογισμός και ανάληψη ευθυνών για το εργατικό ατύχημα στο Μεγαβούνι”

“Να υπάρξει άμεσος καταλογισμός και ανάληψη ευθυνών για το νέο εργατικό ατύχημα στο ΚΔΑΥ Μεγαβουνίου“. Αυτό, ζητά το Εργατικό Κέντρο Αρκαδίας, με την ανακοίνωσή του, μετά το εργατικό ατύχημα στο χώρο της προσωρινής επεξεργασίας απορριμμάτων, του δήμου της Τρίπολης, στην περιοχή του Μεγαβουνίου Βαλτετσίου.

Το Εργατικό Κέντρο, υποστηρίζει, ότι το εργατικό ατύχημα (…) δεν είναι ούτε τυχαίο, ούτε μεμονωμένο περιστατικό… (…).

Η διοίκηση του Κέντρου, υποστηρίζει, ότι ότι σχεδόν, δυόμισι χρόνια πριν, στον συγκεκριμένο χώρο δουλειάς, υπό τον ίδιο εργολάβο και την ίδια εταιρεία, καταγράφηκε σοβαρό ατύχημα, με συνέπεια τον βαρύτατο τραυματισμό εργαζόμενου, ενώ πριν τρεις μήνες, στο ΚΔΑΥ Κυνουρίας, σε συνεργείο της ίδιας εταιρείας, σημειώθηκε εργατικό δυστύχημα, με την απώλεια της ζωής ενός 38χρονου εργαζόμενου.

Το Εργατικό Κέντρο, υπενθυμίζει – όπως αναφέρει στην ανακοίνωση – ότι έχει επανειλημμένα καταγγείλει τις συνθήκες εργασίας στα ΚΔΑΥ της Αρκαδίας και έχει καλέσει τις εποπτικές και ελεγκτικές αρχές να εστιάσουν στην τήρηση των μέτρων υγιεινής και ασφάλειας, στη συντήρηση του μηχανολογικού εξοπλισμού και στην ανάσχεση της εντατικοποίησης της εργασίας.

Η ανακοίνωση του ΕΚΑ, έχει κοινοποιηθεί στο Υπουργείο Εργασίας, στο ΣΕΠΕ Πελοποννήσου, στο ΤΤΥΕ Ναυπλίου, στο παράρτημα Τρίπολης του ΕΦΚΑ, στην Περιφέρεια και στο δήμο της Τρίπολης.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος