Εργαστήρια προφορικής αφήγησης: “Η Δημητσάνα με τα μάτια των παιδιών”

Με αφορμή την περιοδική έκθεση «ΕΠΑΝΑCYΣΤΑΣΗ ’21: ΔΗΜΗΤΣΑΝΑ», το Πολιτιστικό Ίδρυμα Ομίλου Πειραιώς, σε συνεργασία με τον Σύλλογο Γονέων και Κηδεμόνων του Νηπιαγωγείου και Δημοτικού Σχολείου Δημητσάνας και το Συνεδριακό Πολιτιστικό Κέντρο Δημητσάνας, διοργανώνει τον τρίτο ετήσιο κύκλο εργαστηρίων προφορικής αφήγησης «Η Δημητσάνα με τα μάτια των παιδιών», από τη Δευτέρα 26 Ιουλίου, έως και την Παρασκευή 13 Αυγούστου, στο Υπαίθριο Μουσείο Υδροκίνησης, στη Δημητσάνα.

Στόχος του φετινού κύκλου, είναι να γνωρίσουν παιδιά, ηλικίας 6 έως 12 ετών, την ένδοξη ιστορία του τόπου τους, μέσα από αφηγήσεις και ιστορίες πρωταγωνιστών της Επανάστασης του 1821, που έζησαν ή και δραστηριοποιήθηκαν στη Δημητσάνα.

Δραματοποιήσεις ιστοριών, πρωτότυπα παιχνίδια, εικαστικές δημιουργίες, επισκέψεις και φωτογραφίσεις σε οικίες ιστορικών προσώπων και σε μονές, θα προσφέρουν στους μικρούς φίλους, τα ερεθίσματα και τις απαραίτητες πληροφορίες, προκειμένου να σχεδιάσουν και να υλοποιήσουν έναν αφηγηματικό περίπατο για τους επισκέπτες της Δημητσάνας, στα σημαντικότερα σημεία του οικισμού, με συνοδοιπόρο τη διασκέδαση και την καλοκαιρινή διάθεση.

Τα εργαστήρια θα πραγματοποιηθούν σε δέκα συναντήσεις και θα ολοκληρωθούν με τη διεξαγωγή του αφηγηματικού περίπατου την Τετάρτη 18 Αυγούστου (ώρες 19:30-21:00).

Αναλυτικά οι ημερομηνίες διεξαγωγής: 26/7, 28/7 και 30/7 και 2/8, 4/8, 6/8, 9/8, 11/8, 12/8 και 13/8 (ώρες 11:00-13:00).

Υπενθυμίζεται ότι η έκθεση «ΕΠΑΝΑCYΣΤΑΣΗ ’21: ΔΗΜΗΤΣΑΝΑ» που παρουσιάζεται έως τις 29 Νοεμβρίου 2021, στο Υπαίθριο Μουσείο Υδροκίνησης, είναι αποτέλεσμα της συνεργασίας του ΠΙΟΠ, με το Εθνικό Ιστορικό Μουσείο (ΕΙΜ).

Εργαστήρια προφορικής αφήγησης: “Η Δημητσάνα με τα μάτια των παιδιών”
ΠΙΟΠ

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος