Επιστολή Επιμελητηρίων της Πελοποννήσου για φορολόγηση και μη επιστρεπτέα προκαταβολή των Περιφερειών

Επιστολή προς τον Υπουργό Οικονομικών Χρήστο Σταϊκούρα και τον Αναπληρωτή Υπουργό Οικονομικών κ. Σκυλακάκη, απέστειλε το Περιφερειακό Επιμελητηριακό Συμβούλιο Πελοποννήσου, με αίτημα τη δρομολόγηση νομοθετικής ρύθμισης για το ακατάσχετο μη Επιστρεπτέας Προκαταβολής Περιφερειών.

Η διοίκηση του Επιμελητηριακού Συμβουλίου της Πελοποννήσου, ζητά, όπως η οικονομική ενίσχυση των επιχειρήσεων, που έβγαλε η Περιφέρεια Πελοποννήσου, μέσω του δικού της προγράμματος, να είναι ακατάσχετες, αφορολόγητες και να μην συμψηφίζονται με οποιαδήποτε οφειλή.

Το αίτημα, γνωστοποιεί, ότι οι προκηρύξεις των Περιφερειών, δεν προβλέπουν το αφορολόγητο και το ακατάσχετο των ενισχύσεων, κάτι που θα πρέπει να διευκρινιστεί απ’ τα αρμόδια Υπουργεία.

Η επιστολή, καταλήγει ως εξής:

(…) Επειδή, θεωρούμε ότι οποιαδήποτε φορολογική επιβάρυνση των επιχειρήσεων για ενισχύσεις που έλαβαν μέσω των Περιφερειών, για αντιμετώπιση των επιπτώσεων της υγειονομικής κρίσης, θα έχει σοβαρές επιπτώσεις και θα κλονίσει την βιωσιμότητα τους, αλλά και για λόγους ισονομίας, θα πρέπει άμεσα να δρομολογηθεί, νομοθετική ρύθμιση, που θα προβλέπει, ότι και οι ενισχύσεις αυτές, είναι ακατάσχετες, αφορολόγητες και δεν συμψηφίζονται με οποιαδήποτε οφειλή, όπως ακριβώς δηλαδή οι ενισχύσεις που χορηγήθηκαν από την Κεντρική Κυβέρνηση της χώρας, με την μορφή της Επιστρεπτέας Προκαταβολής (…).

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος