Επιστολή διαμαρτυρίας ΠΑΟΚ και Ελπίδας για τα ηλικιακά όρια

Επιστολή διαμαρτυρίας προς την Ένωση Ποδοσφαιρικών Σωματείων Αρκαδίας έστειλαν ο ΠΑΟΚ και η Ελπίδα Τρίπολης, που αντιδρούν στην απόφαση των ηλικιακών ορίων που έβαλε η ένωση για το πρωτάθλημα της σεζόν 2022 – 2023 στην Β΄ κατηγορία.

Αναλυτικά αναφέρει η επιστολή:

ΠΡΟΣ: Ένωση Ποδοσφαιρικών Σωματείων Αρκαδίας

Αξιότιμοι Κύριοι,

«Με ιδιαίτερη κατάπληξη λάβαμε γνώση της αποφάσεως σας κατά την Τακτική Γενική Συνέλευση της 22.06.2022 αναφορικά με τα ηλικιακά όρια συμμετοχής ποδοσφαιριστών στο επερχόμενο πρωτάθλημα Β΄ κατηγορίας Αρκαδίας της περιόδου 2022 -2023. Σύμφωνα με αυτήν καθορίσθηκε ότι δεν θα μπορεί να συμμετέχει στο πρωτάθλημα αυτό ποδοσφαιριστής που έχει συμπληρώσει το 37ο έτος της ηλικίας του κάτι το οποίο ασφαλώς μας εξέπληξε αρνητικά.

Δεδομένου ότι υφίσταται ανατροπή σχετικά με την αντίστοιχη απόφαση για την περσινή περίοδο 2021-2022, όπου δεν υπήρχε παρόμοια απαγόρευση, αλλά ταυτόχρονα υφίσταται απόκλιση και με την σχετική απόφαση για την συμμετοχή ποδοσφαιριστών στην Α΄ κατηγορία Αρκαδίας για την τρέχουσα περίοδο 2022-2023, κατά την οποία ορίσατε να μπορεί να συμμετέχει ποδοσφαιριστής άνω των 40 ετών στην ενδεκάδα και ένας να είναι αναπληρωματικός, δια της παρούσης εκφράζουμε την αντίθεση μας στην επιλογή αυτή. Θεωρούμε, δε ότι δεν υφίσταται ουσιώδης λόγος που να υπαγορεύει μία τέτοια αντιμετώπιση, δεδομένου ότι με τον τρόπο αυτό θα αποκλεισθούν από την κατηγορία ποδοσφαιριστές που έχουν ενεργό ρόλο στις ομάδες τους και μπορούν να βοηθήσουν ουσιαστικά στις σημερινές δύσκολες συγκυρίες, όπου οι ομάδες αντιμετωπίζουν σωρεία προβλημάτων.

Εξάλλου, η αντικατάσταση του ηλικιακού ορίου δεν θα επιβάλλει στις ομάδες να έχουν υποχρεωτικά στην ενδεκάδα τους ποδοσφαιριστές άνω των 40 ετών, εφόσον ο προπονητής το επιλέξει και σε καμία των περιπτώσεων δεν δημιουργεί προβλήματα στην απαρέγκλιτη επιλογή όλων μας να αναδειχθούν νέοι ποδοσφαιριστές και να επανδρώσουν τα σωματεία μας. Αυτό εξάλλου αποδείχθηκε και φέτος περίτρανα όπου ο μέσος όρος ηλικίας των ομάδων μας ήταν πολύ χαμηλός και αρκετά νέα παιδιά πρωταγωνίστησαν, γεγονός που μας χαροποίησε ιδιαίτερα.

Εξαιτίας των ανωτέρω ΑΠΑΝΤΕΣ επιθυμούμε και ΑΙΤΟΥΜΕΘΑ δια της παρούσης, όπως επανεξετάσετε την απόφαση σας για την συμμετοχή ποδοσφαιριστών άνω των 40 ετών στο πρωτάθλημα της Β΄ κατηγορίας της περιόδου 2022 -2023 με γνώμονα τα οριζόμενα στην περσινή προκήρυξη του πρωταθλήματος ή επικουρικά να υπάρξει αντίστοιχη απόφαση με όσα ορίσθηκαν για το πρωτάθλημα Α’ κατηγορίας Αρκαδίας, ούτως ώστε να υφίσταται ενιαία πρόβλεψη και αντιμετώπιση όλων των ομάδων της Ενώσεως σας».

ΜΕ ΕΚΤΙΜΗΣΗ
ΟΙ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΙ ΤΩΝ ΥΠΟΓΡΑΦΟΝΤΩΝ ΣΩΜΑΤΕΙΩΝ
ΠΑΟΚ ΤΡΙΠΟΛΗΣ
ΕΛΠΙΔΑ ΤΡΙΠΟΛΗΣ

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος