Επιστημονικό Συνέδριο: “Η Κορινθία στην Επανάσταση του 1821”

Επιστημονικό συνέδριο για το ρόλο της Κορινθίας στην Επανάσταση του 1821, οργανώνει ο δήμος Κορινθίων και η Εταιρεία των Κορίνθιων Συγγραφέων, το τριήμερο 27 με 29 Μαΐου, στο Δημοτικό Θέατρο Κορίνθου.

Θα γίνουν έξι επιστημονικές συνεδρίες και θα μετέχουν είκοσι πέντε ερευνητές – καθηγητές Πανεπιστημίων. Θα εκπροσωπηθούν οκτώ πανεπιστήμια της χώρας και η εταιρεία Κορίνθιων συγγραφέων,με εννέα μέλη της.

Για το συνέδριο δόθηκε συνέντευξη Τύπου, με το δήμαρχο Κορινθίων, Βασίλη Νανόπουλο, να σημειώνει: “Πριν από 2 χρόνια έκανα λόγο για το ιστορικό γεγονός της Κορίνθου, ως πρώτης πρωτεύουσας της νεότερης Ελλάδας, εγκαινιάζοντας εκδηλώσεις για την ανάδειξη και εδραίωση του. Πολλοί Κορίνθιοι, δεν γνώριζαν τα ιστορικά γεγονότα εκείνης της περιόδου. Η δεύτερη ενέργεια ήταν η υλοποίηση αυτού του επιστημονικού συνεδρίου, το οποίο θα ρίξει φως σε όλα τα γεγονότα που αφορούν στον ρόλο της Κορινθίας στην Ελληνική Επανάσταση. Αποτελεί πνευματική παρακαταθήκη το συνέδριο αυτό για τις επόμενες γενιές και όλοι μας θα πρέπει να το παρακολουθήσουμε”.

“Στόχος μας είναι να μελετηθούν και να αναδειχθούν όψεις, αιχμές και γεγονότα της ελληνικής επανάστασης στην Κορινθία. Το συνέδριο που ξεκινά την Παρασκευή, είναι καθαρά επιστημονικό και θα προσφέρει σημαντικό υλικό προς μελέτη και αξιοποίηση με τα συμπεράσματά του”, σημείωσε ο πρόεδρος της Εταιρείας Κορίνθιων Συγγραφέων, Γιάννης Μπάρτζης.

Ο χώρος διεξαγωγής του συνεδρίου, έχει διακοσμηθεί με φωτογραφίες κορινθιακών τοπόσημων και μνημείων, που συνδέονται με ιστορικά γεγονότα της Επανάστασης του 1821.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος