Επίσκεψη στα Δικαστήρια της Τρίπολης πραγματοποίησε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ – Π. Σ. Γιώργος Παπαηλιού

Επίσκεψη στα Δικαστήρια της Τρίπολης πραγματοποίησε ο βουλευτής Αρκαδίας του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία, Γιώργος Παπαηλιού.

Είχε επαφή με το συμβούλιο του Δικηγορικού Συλλόγου Τρίπολης, με τον πρόεδρο του συλλόγου των δικαστικών υπαλλήλων και με δικαστικούς υπάλληλους.

Ενημερώθηκε για όλα τα θέματα που απασχολούν το κάθε τομέα ξεχωριστά και μεταξύ άλλων, είπε: “Η δικηγορία και η απονομή της Δικαιοσύνης στην Αρκαδία ακολουθεί τη φθίνουσα πορεία του νομού. Στα προβλήματα των δικηγόρων και όλων των συλλειτουργών της αποτυπώνεται η κατάσταση που επικρατεί στην Αρκαδία. Η μείωση της δικαστικής ύλης συνδέεται και με τη φτωχοποίηση της κοινωνίας.

Οι αλλαγές στο θεσμικό πλαίσιο των δικονομικών κανόνων, με σκοπό την επιτάχυνση της απονομής της Δικαιοσύνης, έχει δημιουργήσει προβλήματα που επηρεάζουν αρνητικά την αναζήτηση της αλήθειας, την επί της ουσίας έκβαση των υποθέσεων και κατά συνέπεια τη λειτουργία της δίκαιης δίκης. Η τεχνολογία που, χωρίς αμφιβολία, διευκολύνει, δεν είναι πρόσβατη σε όλους και πολλές φορές, αυξάνει τη δαπάνη για τους διαδίκους.

Μείζον θέμα συνιστά η υποστελέχωση, σε δικαστικούς υπαλλήλους, αλλά και τα κενά στις οργανικές θέσεις των δικαστικών λειτουργών.

Τα ζητήματα των υποδομών είναι σοβαρά. Η επισκευή του Δικαστικού Μεγάρου στην Τρίπολη, πιθανόν να βελτιώσει μερικώς τα πράγματα, όμως η προοπτική ενός νέου Δικαστικού Μεγάρου απομακρύνεται.

Η υλικοτεχνική υποδομή (υπολογιστές και προγράμματα), παραμένει προβληματική, με συνέπεια η διευκόλυνση των παραγόντων της δίκης να είναι πλημμελέστατη.

Η τριχοτόμηση της «δικαστικής» Αρκαδίας, που αφήνει «εκτός» την Κυνουρία και την περιοχή της Κοντοβάζαινας, όντας ανορθολογική και παράλογη, παραμένει επίκαιρη, παρότι που περί αυτήν, συγκρούονται συμφέροντα, τα οποία δεν έχουν επιτρέψει την ανάδειξή της”.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος