Επίσκεψη Διδασκάλου στο Δήμο Επιδαύρου για έργα πολιτισμού

Tον Δήμο Επιδαύρου επισκέφθηκαν σήμερα υπηρεσιακοί παράγοντες του Υπουργείου Πολιτισμού με επικεφαλής τον Γενικό Γραμματέα του Υπουργείου Γιώργο Διδασκάλου , με την παρουσία του δημάρχου Τάσου Χρόνη-και συνεργατών του- συζητήθηκαν ζητήματα που αφορούν τόσο τον χώρο του Ασκληπιείου όσο και ολόκληρου του Δήμου Επιδαύρου, ενώ δόθηκαν κατευθύνσεις για επίλυση πολλών ζητημάτων που έχουν συσσωρευτεί.

Έγινε αναφορά στην εξέλιξη τόσο του μεγάλου έργου της “Ανάδειξης του ευρύτερου χώρου του Ασκληπιείου Επιδαύρου σε αρχαιολογικό και περιβαλλοντικό πάρκο’’ όσο και τις εργασίες ανάδειξης του κάστρου της Νέας Επιδαύρου που σύντομα ξεκινούν.

Επίσκεψη Διδασκάλου στο Δήμο Επιδαύρου για έργα πολιτισμού

Επίσης συζητήθηκαν οι διαδικασίες που ακολουθεί η νέα δημοτική αρχή για την τακτοποίηση – νομιμοποίηση του λιμένα Αρχαίας Επιδαύρου και στα βήματα που πρέπει να γίνουν από εδώ και πέρα, στο δίκτυο Ασκληπιείων και στη σημασία του για την περιοχή .

Επίσης έγινε λόγος τα πολλά αναξιοποίητα βυζαντινά μνημεία και στις μελέτες που ήδη υπάρχουν για κάποιες βυζαντινές εκκλησίες στο Λυγουριό αλλά και στην προστασία της Μυκηναϊκής γέφυρας στην Καζάρμα.

Επίσκεψη Διδασκάλου στο Δήμο Επιδαύρου για έργα πολιτισμού

Σε πνεύμα ειλικρινούς συνεργασίας, δόθηκε έμφαση στην αναπτυξιακή προοπτική του Δήμου Επιδαύρου, με βάση τα ιστορικά μνημεία αλλά και τις συνεχείς προσπάθειες εξωστρέφειας του Δήμου αλλά και του Υπουργείου Πολιτισμού, σχεδιάζοντας συγκεκριμένες σοβαρές δράσεις και μελέτες που εφαρμόζοντας τις αλλάζει ουσιαστικά η αναπτυξιακή πορεία του τόπου .

Στη συνάντηση συμμετείχαν η Έφορος Αρχαιοτήτων Αργολίδας κ. Άλκηστις Παπαδημητρίου με συνεργάτες της, ο καθηγητής κ.Β. Λαμπρινουδάκης και ο κ. Καζολιάς.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος