Επίσκεψη αντιπροσωπείας του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ στη Στιμάγκα Κορινθίας

Επίσκεψη στη Στιμάγκα πραγματοποίησε αντιπροσωπεία του ΣΥΡΙΖΑ – Π.Σ. Κορινθίας, για αυτοψία στις περιοχές, που μετά τον παγετό της άνοιξης, επλήγησαν και από τον καύσωνα των τελευταίων ημερών.

Η αντιπροσωπεία αποτελούμενη από τον βουλευτή, Γιώργο Ψυχογιό, τον συντονιστή της Νομαρχιακής επιτροπής Χρήστο Κασίμη, τον συντονιστή του Αγροτικού Τμήματος ΣΥΡΙΖΑ Π.Σ. Θέμη Κουρεμπέ, την πρώην βουλεύτρια Μαρία Θελερίτη και άλλα στελέχη του κόμματος από την περιοχή, επισκέφθηκε μια σειρά αγροτικές εκμεταλλεύσεις, που καλλιεργούν σουλτανίνα, για να διαπιστώσει το μέγεθος των ζημιών στην παραγωγή.

Επίσκεψη αντιπροσωπείας του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ στη Στιμάγκα Κορινθίας
ΣΥΡΙΖΑ – Π.Σ.Κορινθίας

Στη συνέχεια της επίσκεψης, η αντιπροσωπεία του ΣΥΡΙΖΑ – Π.Σ. συζήτησε με τους αγρότες για την πρόοδο των εκτιμήσεων των ζημιών και την ανάγκη λήψης μέτρων στήριξης επισημαίνοντας, πως η κυβέρνηση έχει την πολιτική ευθύνη, να λάβει άμεσα μέτρα, με πόρους από τον κρατικό προϋπολογισμό, αξιοποιώντας όλα τα εργαλεία πολιτικής που προσφέρονται για τον σκοπό αυτό.

Παράλληλα, συζητήθηκε η πρόοδος στο έργο του φράγματος του Ασωπού, η ολοκλήρωση του οποίου αναμένεται να λύσει το διαχρονικό πρόβλημα άρδευσης της περιοχής.

Τέλος, στην συνάντηση, εκφράστηκε, από όλους τους παρευρισκόμενους, η άποψη ότι η κλιματική κρίση, υπαγορεύει και την ανάγκη αναμόρφωσης του παραγωγικού μοντέλου, του αγροτικού τομέα και την υιοθέτηση μιας σειράς πολιτικών για την καλύτερη δυνατή αντιμετώπιση των συνεπειών της κρίσης, που θα υποστηρίζουν την πράσινη μετάβαση του αγροδιατροφικού μας τομέα, στη νέα εποχή.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος