Επιμελητήριο Αρκαδίας: “Αναγκαία η τροποποίηση του νομικού πλαισίου για την αξιοποίηση του virtual netmetering από τις επιχειρήσεις”

Να υπάρξουν επιλογές, με βραχυπρόθεσμα και μακροπρόθεσμα αποτελέσματα, στην εξοικονόμηση του ενεργειακού κόστους, ζητά, με αφορμή το ενεργειακό πρόβλημα, η διοίκηση του Επιμελητηρίου Αρκαδίας.

Η επιστολή του Επιμελητηρίου, είναι προς τον αρμόδιο Υπουργό Ενέργειας και Περιβάλλοντος, ενώ κοινοποιείται και σε άλλους θεσμικούς φορείς.

Το Επιμελητήριο Αρκαδίας, στέκεται στο θέμα του ‘‘net metering”.

Το Επιμελητήριο, τονίζει, ότι το virtual net metering, θα ήταν η λύση για τις επιχειρήσεις, αφού θα τους επέτρεπε, να εγκαταστήσουν τη μονάδα παραγωγής της ενέργειας, σε χώρο διαφορετικό απ’ την κατανάλωσή της.

Το Επιμελητήριο, τονίζει, ότι αυτή η επιλογή, προσφέρει σημαντικά πλεονεκτήματα, έχει ωστόσο και κάποια μειονεκτήματα.

Γνωστοποιείται, ότι με το ισχύον νομικό πλαίσιο, πρόσβαση στο virtual netmetering, έχουν οι ενεργειακές κοινότητες, οι επαγγελματίες αγρότες, τα νομικά πρόσωπα του δημοσίου ή του ιδιωτικού δικαίου που επιδιώκουν κοινωφελείς ή άλλους δημοσίου ενδιαφέροντος, σκοπούς γενικής ή τοπικής εμβέλειας.

Το Επιμελητήριο, ζητά να τροποποιηθεί το νομικό πλαίσιο, ώστε να επιτραπεί η αξιοποίηση της δυνατότητας του virtual απ’ τις επιχειρήσεις με το δικό τους ΑΦΜ και να μην αναγκάζονται να συστήσουν νέες νομικές – εταιρικές οντότητες για το σκοπό αυτό.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος