Επιμελητήριο Αρκαδίας: Να ενταχθούν τα αναξιοποίητα, δεσμευμένα κτίρια της ΒΙ. ΠΕ. Τρίπολης στο ΣΔΑΜ

«Να ενταχθούν και τα αναξιοποίητα δεσμευμένα κτίρια της ΒΙ.ΠΕ Τρίπολης στο ΣΔΑΜ», προτείνει, με επιστολή προς τον περιφερειάρχη Πελοποννήσου, ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου Αρκαδίας Γιάννης Τρουπής.

Την αξιοποίηση και ένταξη των κενών οικοπέδων και των βιοτεχνικών και βιομηχανικών εγκαταστάσεων, που δεν βρίσκονται σε λειτουργία, στο Σχέδιο Δίκαιης Ανάπτυξης Μετάβασης (ΣΔΑΜ), ζητά με επιστολή του (κοινοποιείται και σε άλλους φορείς), προς τον Περιφερειάρχη Πελοποννήσου Παναγιώτη Νίκα, ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου Αρκαδίας Γιάννης Τρουπής.

Η επιστολή αναφέρει:

“(…) Ειδικότερα, όσον αφορά τη ΒΙ.ΠΕ. της Τρίπολης, η σημασία της κρίνεται ιδιαίτερα σημαντική για την άμεση αποτελεσματικότητα και επιτυχία του ΣΔΑΜ για την περιοχή της Αρκαδίας, εφόσον δύναται να ικανοποιήσει άμεσα το επενδυτικό ενδιαφέρον που αναπτύσσεται λόγω των κινήτρων του εν λόγω σχεδίου.

Παρουσιάζεται ωστόσο μια ιδιαιτερότητα στην αξιοποίηση των δυνατοτήτων της ΒΙ.ΠΕ.

Απ’ τη μια πλευρά τα διαθέσιμα κενά οικόπεδα για την εγκατάσταση νέων επιχειρήσεων είναι λιγοστά σε σχέση με τη δυναμική της, γεγονός το οποίο δημιουργεί την ψευδή εικόνα του κορεσμού της, απ’ την άλλη πλευρά υφίστανται πολλές βιοτεχνικές και βιομηχανικές εγκαταστάσεις σε πολύ καλή κατάσταση, οι οποίες δεν βρίσκονται σε λειτουργία λόγω του ότι είναι δεσμευμένες λόγω οικονομικών υποχρεώσεων από Τράπεζες ή Επενδυτικά Ταμεία.

Αξίζει να σημειωθεί ότι το επενδυτικό ενδιαφέρον για αυτές τις υποδομές υφίσταται και είναι ιδιαίτερα έντονο, η δέσμευσή τους ωστόσο από τα τραπεζικά ιδρύματα και τα επενδυτικά ταμεία λειτουργεί αποτρεπτικά.

Η επίλυση της ιδιαίτερης αυτής συνθήκης, είναι βέβαιο ότι θα ήταν καταλυτική για τη μετατροπή της ΒΙ.ΠΕ. της Τρίπολης, σε έναν υγιή και δυναμικό πυλώνα ανάπτυξης της επιχειρηματικότητας, που τόσο έχει ανάγκη η Αρκαδία.

Στο πλαίσιο αυτό, το Επιμελητήριο Αρκαδίας, προτείνει την ένταξη στο ΣΔΑΜ ενός προγράμματος το οποίο θα διευκολύνει και θα υποστηρίξει την εξαγορά ή και την αξιοποίηση των εγκαταστάσεων αυτών, σε μια νέα υγιή βάση, με στόχο την ενδυνάμωση της τοπικής οικονομίας και την πραγματική αντιστάθμιση των επιπτώσεων της απολιγνιτοποίησης στην Αρκαδία”.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος