Επιμελητήρια Πελοποννήσου: Να αυξηθεί η κρατική επιδότηση του ρεύματος για τα ελαιοτριβεία

Να αυξηθεί η κρατική επιδότηση ρεύματος, μέσω του Ταμείου της Ενεργειακής Μετάβασης, για τα ελαιοτριβεία, εντός της ελαιοκομικής περιόδου, ζητά με επιστολή του, το Περιφερειακό, Επιμελητηριακό Συμβούλιο της Πελοποννήσου.

Τα Επιμελητήρια, μιλούν για αναγκαιότητα, αφού τα έξοδα λειτουργίας των ελαιοτριβείων, είναι ιδιαίτερα υψηλά, λόγω του ενεργειακού κόστους.

Η επιστολή, παραθέτει παραδείγματα για το πρόβλημα που έχει προκύψει και κινδυνεύει να οδηγήσει σε κλείσιμο αυτών των επιχειρήσεων.

Ζητούν την εξίσωση της επιδότησης ρεύματος των ελαιοτριβείων, τουλάχιστον με εκείνη των αρτοποιείων και της βιομηχανίας – βιοτεχνίας άρτου, για ένα πεντάμηνο.

Επίσης, ζητούν, όπως η κρατική επιδότηση, μέσω του Ταμείου Ενεργειακής Μετάβασης, να ανέλθει τουλάχιστον σε 0.604 ευρώ – KWh, ώστε το κόστος ρεύματος για την ελαιοποίηση του καρπού να φτάσει στα επίπεδα, τουλάχιστον 0,078 ευρώ – KWh.

H επιστολή – πρόταση, στέκεται, επίσης και σ’ ένα άλλο ζήτημα.

Το θέμα αυτό, είναι το πιο κάτω:

(…) Επειδή ο ελαιόκαρπος που προορίζεται για την παραγωγή ελαιολάδου είναι φυσικό προϊόν που δεν αποθηκεύεται, σε περίπτωση που υπάρξουν προβλήματα επάρκειας και χρειασθεί να εφαρμοστεί Σχέδιο Προληπτικής Δράσης για περιορισμό στην κατανάλωση της ηλεκτρικής ενέργειας, τα ελαιοτριβεία σε όλη την επικράτεια πρέπει να ενταχθούν στους κατά Προτεραιότητα τροφοδοτούμενους Καταναλωτές, αφού λειτουργούν εποχικά και με μεγάλο φόρτο εργασίας, λόγω ακριβώς της συγκέντρωσης παραγωγής σε λίγο χρόνο ” .

Η επιστολή έχει κοινοποιηθεί σε αρκετούς φορείς και φυσικά – θεσμικά – πρόσωπα.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος