Αποφάσεις για σειρά σημαντικών θεμάτων, έλαβε η Οικονομική Επιτροπή της Περιφέρειας Πελοποννήσου.
Μεταξύ άλλων, ενέκρινε το πρακτικό αξιολόγησης των δικαιολογητικών προσωρινών αναδόχων, για την υλοποίηση του έργου που αφορά στον έλεγχο των δακοπληθυσμών, με τη μέθοδο της παγιδοθεσίας στους ελαιώνες της Αργολίδας.
Ακόμα, η Επιτροπή, προέβη στην κατακύρωση αναδόχου, στο πλαίσιο διαγωνισμού, για την κατασκευή αρδευτικών έργων, στις περιοχές των ΤΟΕΒ Ξυλοκάστρου, Καρυώτικων, Βελανιδιάς, Μελισσίου και Πιτσών, στην Κορινθία, με συνολικό προϋπολογισμό 700.000 ευρώ.
Επίσης, προέβη στην έγκριση του πρακτικού ελέγχου δικαιολογητικών κατακύρωσης, στο πλαίσιο της ανοικτής διαδικασίας, μέσω του ΕΣΗΔΗΣ, για την κατασκευή, με προϋπολογισμό 320.000 ευρώ, του ισόπεδου κόμβου στην γέφυρα του Γκα στην διασταύρωση των Αθικίων, στην παλαιά εθνική οδό οδό Κορίνθου – ‘Αργους.
Ενέκρινε, εξ άλλου, το πρακτικό ελέγχου δικαιολογητικών κατακύρωσης, στο πλαίσιο της ανοικτής διαδικασίας, μέσω του ΕΣΗΔΗΣ, για το με προϋπολογισμό 800.000 ευρώ, έργο συντήρησης και σήμανσης του επαρχιακού δρόμου Λυκοποριά – Καλλιθέα – Ελληνικό.
Εγκρίθηκε η διενέργεια διαγωνισμού, για το προϋπολογισμού 650.000 ευρώ, έργο αντιπλημμυρικής προστασίας, σε ρέματα, χειμάρρους και ποταμούς της Λακωνίας, μέσω καθαρισμού, συντήρησης και ανακατασκευής των υφιστάμενων υποδομών.
Η Επιτροπή, ενέκρινε την υποβολή πρότασης χρηματοδότησης, από το πρόγραμμα “Παρεμβάσεις με στόχο την βελτίωση του δημόσιου χώρου” – που χρηματοδοτείται από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Ανάκαμψης – της πράξης που αφορά στην αξιοποίηση και ανάδειξη, σε περιβαλλοντικό πάρκο, του καταργημένου δικτύου σιδηροδρομικής γραμμής Κορίνθου – Βέλου.
Τέλος, η Οικονομική Επιτροπή, ενέκρινε τα αποτελέσματα της φάσης του δημόσιου διεθνούς διαγωνισμού – με τη διαδικασία του ανταγωνιστικού διαλόγου – για την επιλογή Ιδιωτικού Φορέα Σύμπραξης, στο έργο, μελέτη, χρηματοδότηση, κατασκευή, λειτουργία, τεχνική διαχείριση και εκμετάλλευση, της μαρίνας του Ναυπλίου, εγκρίνοντας ταυτόχρονα και το πρακτικό πέρατος διαλόγου, της σχετικής Επιτροπής που τον διενήργησε.
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Γίνε μέλος στο κανάλι μας στο Viber
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος