Επαφές Θ. Δαβάκη για τις προκαταβολές στις αποζημιώσεις των πυρόπληκτων της Αν. Μάνης

Με τον υφυπουργό στον Πρωθυπουργό, αρμόδιο για την Κρατική Αγωγή, Χρήστο Τριαντόπουλο και με τον πρόεδρο του ΕΛΓΑ, Ανδρέα Λυκουρέντζο, είχε πρόσφατα ο βουλευτής Λακωνίας της Ν.Δ. Αθανάσιος Δαβάκης.

Εξετάστηκε το θέμα που έχει να κάνει με την προκαταβολή των 50,4 ευρώ ανά δένδρο, για τους κατά κύριο επάγγελμα αγρότες, της πυρόπληκτης ανατολικής Μάνης.

Και ενώ, υπήρξε καταβολή της προκαταβολής της αποζημίωσης, πολλοί αγρότες δεν έχουν πάρει τα χρήματα, όπως αναφέρει σε ανάρτησή του ο βουλευτής και για το λόγο αυτό, είχε την συγκεκριμένη συνάντηση.

Έγινε γνωστό, ότι η καταβολή δεν έγινε, διότι, κάποιοι αγρότες δεν έχουν εγγραφεί στο μητρώο αγροτών και των αγροτικών εκμεταλλεύσεων, ενώ έχουν υπάρξει και τυπικά λάθη, κατά τη συμπλήρωση των δηλώσεων ΟΣΔΕ.

Ο Λάκωνας βουλευτής, ζήτησε να ξεπεραστούν τα εμπόδια, ώστε να λάβουν όλοι οι παραγωγοί τις σχετικές προκαταβολές.

Όπως, αναφέρει ο βουλευτής, ο Ανδρέας Λυκουρέντζος, τόνισε, ότι ο ΕΛΓΑ έχει εντοπίσει το πρόβλημα και ότι αυτό θα εξεταστεί άμεσα στην επικείμενη συνεδρίαση της κυβερνητικής επιτροπής που είναι αρμόδια για τις αποζημιώσεις, μέσω της Κρατικής Αρωγής.

Ο Θανάσης Δαβάκης, έθεσε στον πρόεδρο του ΕΛΓΑ και το ζήτημα της αποζημίωσης των πυρόπληκτων της Ανατολικής Μάνης, στις κοινότητες Δροσοπηγής, Βαχού, Χωσιαρίου, Γέρμας, Νεοχωρίου και Καρβελά, καθώς του δήμου Ευρώτα, στο Γεράκι, στο Αλεποχώρι και στην Καρύτσα. Οι παραγωγοί αυτοί, περιμένουν να αποζημιωθούν, μέσω του προγράμματος των κρατικών ενισχύσεων.

Τέλος, ο Θανάσης Δαβάκης, έθεσε στον πρόεδρο του ΕΛΓΑ και το θέμα των αποζημιώσεων των παραγωγών εσπεριδοειδών που επλήγησαν απ΄ τον τελευταίο παγετό.

Όπως έγινε γνωστό, το εκτιμητικό έργο προχωρά γρήγορα και μόλις ψηφιστεί στη Βουλή η σχετική τροπολογία, θα αρχίσει η διαδικασία της πληρωμής των προκαταβολών.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος